Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, November 29, 2011

Mengoffer Diri Untuk Make Up

Mari kite tengok cantek ker idak aku makeupkan kakak aku ni..

Setiap kali dinner setiap kali tu la aku akan makeup die.. Sebenarnye die boley makeup sendiri tapi aku dengan baik ati mengofferkan diri dengan harapan akan dapat pujian... Dasar pengampu... :P

 Tepek bedak jer yang die buat sendiri selebih tu aku yang makeup kan...

Dah macam makeup artis pro ni.. Penuh barang make up atas meja.. =P

Masa ibu die tengah bermakeup anak2 nyer turut nak bermakeup sekali..

Spiderman ketot..

Budak dua orang ni dari aku sampaii....... Sampai laaa aku balik tak reti dok diam aktif memanjang.. Pening kepala mummy tau.. Tak penat ker Abang Pi & Adik Darwish ni..!!

Dah siap makeup.. Cantek tak aku makeup muke kakak aku ni.. Simple jer aku makeup.. Mane leh makeup heavy dinner je kot bukan party pon..

Sebelum nak keluar kasi gaya skit... Peminat2 nak tengok ni.. kakakaka

Cantikkan...... ^_^ Okey la boley la.. Sebenarnya kakak aku ni pon kaki makeup.. Kadang2 tu makeup die kalah Saidatul Nisa yang profesional tu... :P

 Serasi Bersama.. Beginilah seorang askar kalo ada dinner wajib pakai Uniform...

Tu dia budak ketot dah mengaumm.. Nampak Ibu die dah cantek2 tak ajak die sekali menangis tak hingat lee... Jenuh nak pujuk.. Nasib Atuk ngan Nenek ada.. Kalo nak suruh aku pujuk tak tau bile nak berentinye.. :D

piece : kathyjem

Menjadik Ker Tidak Losyen Bio Trim ni..

Hoiii lemak ayam lemak daging lemak kambing semua dah dok bersenang lenang kat badan aku ni ha... Buncit lak makin menjadi2.. Lengan pulak dah sama besar ngan peha..

Terpikir produk apa yang sesuai untuk menghilangkan lemak2 tepu kat perut dan bahagian lengan ni ha...
Ni die Losyen Bio Trim.. Tibe2 teringat produk ni.. Actually aku pernah pakai Losyen Bio Trim ni tapi tu dah lama masa muda remaja... Masa zaman kanak2 hingus aku takde gemuk sangat debab jer.. hakhakhak

Fungsi Bio Trim ni adalah Losyen trim badan.. Berfungsi untuk mencantikkan bentuk badan dan mengembalikan bentuk asal badan.. Sape yang tak tahan panas sure mengeletis.. Tapi panasnye kejap pastu ko akan rase syokk berangin-rangin jer... Lagi2 pakai masa time period, senggugut lagi best... =D
Harap2 pakai Bio Trim ni dapatlah menghilangkan buncit di perut ku ini...

Dan kat bahagian lengan.. Rindu lengan kecik.. Lengan besak peha ni pakai apa pun nampak tak kena.. Lagi2 time nak ambik gambar seboleh-boleh nak sorok lengan tu...

Kite lihat hasilnye dalam masa sebulan menjadi ker tidak + kurangkan makanan berlemak, berminyak,nasi dan perbanyakkan makan sayur dan buah-buahan.. ;)

piece : kathyjem

Sunday, November 27, 2011

First Time Ada Pasport...

Punye lama hidup baru nak buat Pasport..hahaha... Nak buat macam mane ada problem dengan PTPTN.. Ni semu pasal kolej aku belajar tu la.. Kalo tak dah berdesup aku ke overseas tau..

Hukhuk...Takmo la cerita kat sini sedih... =( Dahla benda dh lepas malas nk ingat balik.. Kalo ingat balik buat sakit ati jer kan..

Apa pon aku syukur semua masalah tu dah settel.. =))) Macam tak percaya dah ada pasport..weee =P

Nak berlagak boley!!!!!  ^______^  Mentang2 dah pasport eksyen ko ek..

Aku buat kat Imigresen Jalan Duta.. Ooh di sana sistem die sangat baik dan pantas... 1 jam sudah siap smuenye.. Bagus Imigresen sekarang ni..

Lepas ni boley ngi Amsterdam..ekeke Tempat mengidam tu..hahaha Over! Bee kumpul duit dari sekarang jom.. Bui~~

piece : kathyjem

Saturday, November 26, 2011

Bila Lama Tak Dok Hotel

Macam ni la aksi anak buah aku kalo dah lama tak dok hotel.. Masing2 mengeletis.. Lagi2 nampak swimming pool lagik la mengeletis nak pegi..

Kakak aku turun kat KL ni pon ada sebab.. Malam Jumaat tu kat tempat kerja husband die ada dinner.. Isteri di wajibkan hadir..

Sampai hotel terus nak peace yer abang pi..

Menengok tv sambil menjeling peace..

Dah macam budak jepon si kenit ni.. Rindu bau die.. =)

Aksi ganaz dari Abang Pi..

Tak abis2 aksi mengaumm..

Aku dok elok jer pandang dieorang sekali snap terus pandang kamera.. Sentap mummy ngan korang ni tau... Mummy suruh pandang muke mummy ngi pandang kamera buat apa..

Peace yooo!

Transformers Pi dan Spiderman Kenit..

Dah penat beraksi minum air jap.. Kasi basahkan tekak.. Pastu sambung aksi balik.. Biaserla budak2 mane reti dok diam..

Kakak aku dah macam minah arab celup.. ;P

Abang Pi nak makan kepala Ibu ker??? Pandai pulak die buat aksi macam ni..hehe

Suke sangat picture... Macam suweet sangat2.... Mummy suke.. ^__^

piece : kathyjem

Friday, November 25, 2011

Sampai KL My Nephew Terus Ke Saloon..

Elok jer sampai KL terus ke saloon.. Sanggup ni kakak aku tak potong rambut anak die sebab nak potong kat KL.. Sebab kat Sarawak kebanyakkan saloon kat sana potong tak berape nak cantek.. Ni kakak aku kata la bukan aku yang kata... =P

Bukan apa, banyak kali di potong banyak kali tu la jugak rambut anak die di potong compang camping.. Sedih... Setiap kali rambut anak die di potong mesti die akan post gambar kat aku.. Dan aku akan cakap.. Pahal rambut anak ko macam orang Iban.. hehehe Ate dah dok kat Sarawak kan.. Macam tu la jadik nye..hehe

Sebelum di potong sempat memberi pose cute...

Adik pon nak jugak... Rindu giler ngan budak dua orang ni.. Dah nak dekat 4 bulan tak jumpe.. Last jumpe masa bulan puasa ari tu.. Dah jumpe abis kena gomol2 ngan aku..

Abang Pi memang suke ngi saloon.. Die sangat behave bile rambutnye di potong dan akan ikut sajer arahan yang di beri apex tu.. Bagus Abang Pi.. =)

Adik Darwish pon nak jugak.. Okey la Ayah basuhkan rambut adik ek...Adik takleh lagik kecik lagi.. Kang dah besar macam abang pi baru leh cuci rambut.. Kang orang saloon tu baru nak potong mau die lari2 nanti.. Tak pasal terpotong terlinga..

Cakap pasal potong telinga ni, aku teringat adik aku Fahmi.. Masa tu aku nak potong rambut die kat bahagian telinga sekali hambik terzasss kat telinga.. Dah tergunting cuping telinga die... Kesian sangat masa tu.. SORI yer fahmi kakak ko ni bukan sengaja masa tu..

 Sampai terngage mulut.. Suke sangat la tu dapat cuci rambut..

Siap request tu kat Ibu die.. Ibu... Abang Pi nak cuci rambut.. Aku yang dok sebelah kakak aku, Wutttt!!! Anak ko nak cuci rambut.. Permintaan macam orang besar.. hahaha.. Haihh la budak zaman sekarang... ;)

Pastu di basuhkan rambut tu.. Apex tu siap letakkan towel bertingkat2 bawah bontot abang pi supaya tinggi senang nak basuh..

Adik dok sebelah hanya mampu menengok jer la.. Sok dah besar compon nak macam ni jugak.. Pengsan kakak aku..

Okey dah basuh.. Peace adalah pose favourite abang pi..

 Adik pon.. Kalo suruh berposing laju jer tangan die mengeluarkan 2 jari tu..

Okey Abang Pi dah hesem.. Adik pon nak hencem jugak...

Haaa barulah tak nampak macam orang Iban.. Nampak macam orang Key L... ;P

piece : kathyjem

Wednesday, November 23, 2011

Tammat Entry Wedding Yana..

Okey ni last entry wedding Yana.. Pasni dah takde dah..

Eh! silap ada lagi tapi yang tu kat Kelab Golf.. ^-^

 Korang layan gambar jer la ek.. Aku storyline skit2 jer..

 Alaa2 Diva melambai tangan ni.. Ceh!

 Geng2 Pengantin Lelaki.. 4 orang jer yang aku kenal.. Selebih tu aku tak kenal..

 Bergambar dengan Pengantin..

 
 
 
 
 Manjer macam u pulak pengantin... Cantek sangat.. Auuuwww!

 Pose cuweet dari saya dan ayu...

Bergambar di atas pelamin bersama Eira sebelum die pulang... Kesian Keisha dah menunggu kat rumah mau nenen... 

 
 
 

Di akhiri gambar saya dan suami... Bee jealous ek ramai orang puji baju huny cantek.. =P Okey la huny puji bee dengan ikhlas ni... Bee sangat hensem dan kacak di mata huny... ;P

Siape2 yang berminat dan mahu menempah baju yang saya pakai itu boley la hubungi Butik Shawn Sinar Sutera 012-6778961 Shawn.. (Harga sangat berpatutan tak caya hubungilah beliau) =D

piece : kathyjem