Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 27, 2016

Gathering pertama bersama anak-anak hayam KAAY

Hi semua..hari tu KAAY ada buat perjumpaan dengan agent2 dan stokis..Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupon ramai agent KAAY yang tak dapat join..yerla cuti umum kan, Hari Malaysia ramai la plan holiday dengan family..takper next gathering nanti harap ramai agent & stokis KAAY join.. =)

First day gathering bersama agent2 & stokis KAAY..macam2 kami bualkan..tukar pandangan, beri idea. macam mana nak tingkatkan sales, macam mana nak naikkan followers di IG mahupon di FB..tu semua sifu Yana yang berikan..

Hebat hangat Yana masa bagi penerangan hari tu..tercengang-cengang aku nengok masa Yana bercakap..kalau aku dah merapu-rapu dah tu..hahaha tak sia2 belajar business online kan manjer..macam2 ko share dengan kiteorang..tips yang sangat bermanfaat..yerla Yana pon ada background business so share la dengan kawan2..dalam business ni kita jangan kedekut ilmu..mana kita tau share dengan kawan2..In Sha Allah, Allah permudahkan lagi perjalanan business kita..

Konon tak nak minum ais..sekali teroder jugak..memanggil caramel latte Zawara coffee ni tau.. takper la minum puas2 kang lepas beranak 3 bulan pantang minum ais.. T_T

Semakin rancak perbualan kami..ewah!

Bapak misali ni jaga anak2..hehehe

"Rasa nak nangehh bila dorang sama2 kerja keras nak perkenalkan KAAY pada orang luar, nak perkenal dd cushion yang masih baru kat pasaran Malaysia. Antaranya team KAAY bukan siapa2 , bukan adik bradik, bukan saudara , bukan kawan pon, tapi bila dorang sudi nak susah bersama KAAY , mak jemaahh terharuu.. Biarlah team kami kecil , asalkan semangat kami terus memBESAR" !! #copypaste ayat Yana di FB..

Suka Kak Gee yer dapat refill pack yang ditunggu-tunggu..

Kak Gee ni agent KAAY..so siapa nak COD KAAY area Jalan Ampang / KLCC / Bukit Bintang / Jln Kuching / Selayang boleh contact Kak Gee 018-3976511..selain dari nama tempat yang disenarai atas tu pon boleh ajer Kak Gee postkan di seluruh Malaysia..

Berkaca mata itu Aidad namanya..agent KAAY dari Shah Alam & Klang..Aidad boleh COD area Klang / Bukit Tinggi / GM Klang / Shah Alam / Aeon / Bukit Jelutong..boleh whastapp Aidad 017-7187181..

Kak Gee, Tuan Blog dan Kak Intan.. Kak Intan pulak stokis KAAY..so siapa berminat nak jadi agent di bawah Kak Intan boleh whatsapp nombor ni Intan 012 6088969.. COD area Senawang / Seremban 2 / SACC MALL..

Refill pack fresh dari oven..

Thank you agent2 KAAY couse sudi luang masa bersama kami..In Sha Allah next gathering kita jumpa lagi..harap2 dapat jumpa korang semua sekali lagi sebelum kita beranak hujung bulan depan..

Menci tau Shah ambik angle ni terus nampak ahkak bulat kat situ..tu la siapa suruh di hujung2..patut mak buyung kena dok tengah2..hahaha kalau dah besor tu dok la celah mana tetap nampak besor gedebab.. >_<

Suke tengok kulit muka Aidad ni pinkish2 ditambah pulak pakai DD Cushion KAAY lagi la extra pinkish..

Ok tu je nak cerita untuk hari ni..selamat bekerja semua..

piece : kathyjem

Monday, September 26, 2016

Banyak Benda Nak Kena Settle Sebelum Beranak Ni!

Salam uolsss..tengok jam mak aiii kol 12.00 mlm dah..cepat nau masa berlalu..Dari siang settle kan urusan KAAY..baru ni ada masa nak update blog..kol brape nak tido ni..huhuhu Bertabah la Kathy yer..biaser la awal2 business ni kena kerja keras sikit, eh bukan sikit banyak tau..hahaha..lagi2 busniess baru ni..

Ada masa terluang jer memang aku kow kow buat part time kat rumah ni..takde masa nak nonton tv golek2 atas katil..kadang2 sian kat Raiisah ajak main dengan mummy, mummy cakap nanti mummy main dengan Raiisah ye, pergi main dengan daddy dulu..uwaaa banyak masa kena korban tau..takper2 Kathy jangan mengeluh..sabar naaa..Allah akan bagi rezeki pahala berlipat ganda kalau ko usaha lebih..nasib la Affan memahami..kadang2 dia tak faham jugak..hahaha so kena pandai2 la bahagi masa dengan anak suami, business, kerja..giteww.. macam business juta2 je kan dia punya busy..hahaha

Yerla banyak benda nak kena settle sebelum aku beranak ni..kang dalam pantang tak sempat dah mengadap semua ni..busy melayan anak..so kena balun sebelum aku beranak bulan 10 ni..

Sekarang update blog semua auto publish..malam je la sempat nak update blog settle urusan KAAY..siang memang hai bye bye la nak update..

Weekend hari tu jumpe Yana dia kasi flyers..baru dapat tengok hasil sendiri yang wow! amboii puji sendiri nampak..hahaha yerla penat lelah kita buat design and tengok hasil dia superb cantik mesti la gembira kan..cun dan puas hati la Yana hantar kat tempat printing ni..kang ada yang tanya mana tempat printing Yana tempah ni, hahaha..jangan tanya aku tanya Yana..kekeke

Yang penting kualiti colour and paper yang digunakan sangat berkualiti..terbaik! mak hayam dengan mak jemah suka sangaattt..

Satu hari aku dengan Yana settle kan macam2 urusan..mujur pakai KAAY..eh sempat lagi..hahaha

Jeng jengg!!! KAAY Cosmetics dah keluarkan refill pack..hanya RM49 sajer uolsss..sebab ramai yang oder KAAY lepas tu mesti akan tanya refill pack takde jual ker?? Nah kami dah keluarkan refill pack yang ramai sangat permintaan..so bekas dalam yang dah abis tu korang boleh buang ganti dengan refill pack ni okey..jimat berganda-ganda..

Nah nak jimat lagi beli terus promo set, Normal Pack + Refill Pack RM100 sajer..Harga Normal Pack RM80..Jimat RM29 hengget! bila promo set ni abis?? selagi stock masih ada.. =)

Cara nak pakai DD Cushion KAAY ni senang sangat..nampak tak perbezaan sebelum dan selepas guna DD Cushion KAAY..ketara flawless kan..

Whatsapp nombor ni untuk pertanyaa pasal DD Cushion KAAY  011-2881 1281 or contact agent SAH KAAY untuk cod / post..senarai agent boleh tengok di IG KAAY @kaay_cosmetics

Chowww nak tidur dah..nite..Assalamualaikum! zZzZzzzZzzzz.....

piece : kathyjem

Tuesday, September 20, 2016

Baby dah 8 Bulan....

Tup tup bulan depan nak beranak dah oiiii..terus rasa jantung naik turun naik turun..hahaha apa lagi ek tak prepare ni..eermmmm...ooo pampers baby tak beli lagi , eh lupa Yana ada bagi hari tu tapi macam nak kena tambah je lagi..takut baby yak yak banyak kali..Raiisah dulu sehari 3 4 kali tukar pampers..lepas menyusu je yak lagi sampai la sekarang, asal makan je keluar bawah..hahaha macam mana badan tu nak naik mekcha oii..makan kuat, bawah pon keluar kuat.. >_<

Barang baby banyak gak dah beli, borong masa baby expo Midvalley hari tu..bulan ni last expo baby aku pergi..next expo baby hujung bulan November nanti, kat Midvalley gak..tarikh tu rasanya dalam pantang kot..punye seronok aku shopping barang baby buat pertama kali dengan tenang..seronok sebab apa?? seronok sebab orang tak ramai la..selalu berlaga-laga bahu..ooo yerla selalu datang time lunch hour dengan officemate memang orang ramai la kan..

Kebetulan last week aku cuti seminggu memang timing cun la cari barang baby dengan Affan..Affan pon boleh kira berapa jari je datang expo baby ni..dia sepanjang expo tu asyik usha stroller jer..aku cakap stroller tu kendian2 pon boleh..macam set berpantang semua dah beli, dapat murah masa kat expo hari tu..baju pon beli sikit2 je dulu..nanti pas beranak boleh beli lagi..botol susu dengan pump susu pon baru oder semalam..set tilam bantal baby hujung bulan ni la kot dapat..barang pre-oder sebulan kena nunggu..apa lagi ekkk...ooo set mandian baby dengan nappy cream tak beli lagi..rasanya tu je kot yang tak beli lagi..tempat mandi baby Yana sponsor..hehehe Tq manjer.. ^_^

Peneman setia mummy dikala check up di waktu pagi..hehe..hari tu terlambat sikit sampai An-Nur, orang dah ramai..padahal baru pukul 8 lebih..kalau sampai kol 10 pagi lagi la berjanggut menunggu..

Alhamdulillah baby mummy sihat..kedudukan pon dah betul..last 2 weeks check up kedudukan baby songsang..orang kata kalau baby songsang masa sembahyang tu sujud lama2 supaya baby berpusing kepala ke bawah..hari tu check Alhamdulillah kepala baby dah engage..harap2 macam tu la duduk awak ye nak..jangan pusing2 lagi dah..risau mummy..

Tapi doktor bagitau berat baby 3.2 kg..seramkan dengar..biar betul dalam masa 2 minggu berat awak leh naik banyak tu..2 minggu lepas check baru 1.7kg..doktor macam salah kiraan je ni..hehehe nak kata aku kuat makan ermmmm macam biasa2 je la makan tu..ke sebab aku kuat minum ais..orang kata ibu mengandung suka minum ais ni baby cepat besar..yeker??? tapi takut jugak la dengar berat baby berat tu..ni baru 34 minggu berat baby dah 3.2kg..kalau masuk 38minggu macam manaaaaaa la agaknya ye...adehhh jenuh la nak teran..help helppp!!!

ok la tak nak fikir banyak..nak tido bye!!! hehehe

piece : kathyjem

Monday, September 19, 2016

Yellow Brick Road Cafe dengan Manjers

Kira2 jari hoiii 2 minggu tak update blog..sikit lagi nak berabuk blog ni..al maklum la dah tukar bidang pekerjaan memang jarang la mengadap PC bukan jarang memang langsung takde..hahaha..ada mengadap PC, tipu la tak mengadap PC langsung kannn tu pon tunggu panggilan dari consumer key in data..

Hari2 dengar consumer complaint air takde, bil tinggi, paip pecah..beza betul kerja sebelum ni yang hari2 memang mengadap PC, kerah idea nak buat design poster, design itu design ini, ambik gambar, bla bla bla..laaa ni duduk depan PC jawab panggilan je..hukhukhuk tak taula berapa lama cik boleh bertahan bidang macam ni..bukan jiwa aku weiii..tapi mengadap je la sementara tunggu nak bersalin ni..dah la office call center tu tingkat 3..takde lif okey..hari2 kena panjat tangga..memang cepat beranak la kalau macam ni..hahaha

Alang2 tu kita up entry yang berminggu tertunggak..kang dibiar lama2 langsung lupa..lagi2 dah masuk 8 bulan ni banyak benda aku lupa..

Disebabkan rasa macam dah lama tak jumpa manjer2 ni since bulan puasa hari tu tertunggak nak melepaks, weols decide jumpa nak luahkan perasaan, nak gelak puas2 jenis tak cover2 punye, nak makan puas2 tanpa ada gangguan (ni ayat Yana)..hahaha dengan manjers je aku gigih nak keluar sebab sekarang ni nak jumpa manjers jer Yana akan pickup aku dekat rumah..kalau ikutkan malas gak sebenarnya nak lepak2 ni sebab memang tak larat nak berjalan2 dengan badan macam ni..jalan sikit je kaki dah lenguh2, jalan pon dah macam mak penguin pulang petang..

Dari hari tu dok teringin nak makan kt Yellow Brick Road Cafe ni..minuman dia alahaiiii comel2 je cawan dia..sekali teguk minum abis dah..harga macam tak berapa sesuai je dengar size cawan tu..

Haaa jangan dia tanya apa nama makan aku makan ni..lupa nak ambi gambar menu, maka aku tunjuk gambar makanan je la ye..dah la nama pelik2 makan macam ni tapi yang penting sedapppp!!

Yana punya makanan ni sedap..kuah tu macam ada rasa kari sikit and telur separuh masak dalam tu, eh udang pon ada dalam tu..yang keras tu macam rasa kulit karipap pon ada..

Ni Eira punya..nampak macam elehhh macam ni je tapi rasa boleh tahan sedap gak..yang panjang macam keropok leko tu ikan sebenarnya..eh yeker ikan tah aku pon dah lupa sebab sekali suap je rasa..

Manjers sedang menikmati..

Masa tengah tunggu makan sampai baru perasan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelah kitaorang..tu mesti bincang pasal politik tu..hahaha Masa nak balik tu die pon gerak sekali dengan kiteorang..konon2 nak amik gambar dengan Tan Sri Muhyiddin sekali tengok muka dia ketat semacam je terus terbantut nak ambik gambar dengan dia..RAsa macam nak bisik je at telinga Tan Sri, Tan Sri rileks la muka tu jangan serius sangat..hahaha ke memang muka dia macam tu..

Yellow Brick Road Cafe @ Jalan Batai, Damansara Heights..nak datang sini pakai Waze je tapi tak pakai Waze pon senang je nak cari..

Macam silap je aku pakai baju hitam ni..aku tengok gambar ni macam tunggu hari nak beranak je..hahaha dok pulak sebelah Eira yang kurus keding tu, lagi la terserlah kebambamgan aku tu..hoii ayat apa tu?! kekeke eh suka hati la..

Alhamdulillah sekarang ni dah masuk 8 bulan..dup dup tinggal lagi berapa minggu jer lagi ni..

Moh kita pulang..eh pulang..mana leh pulang lagiiiii jumpa pon kejap, harus kena mengopi dulu..baru leh pulang dengan gembira..jumpe manjer mane leh kejap2..biasa la dah mak2 ni badan kat sini kepala nun dok teringat anak dengan suami kat rumah..

Disebabkan Yellow Brick Road Cafe ni dekat dengan Bangsar Shopping Centre moh la kita mengopi di sana pulak..

Sambung sembang kat sini pulak..kat sini selesa sikit kerusi dia..tadi kat Yellow Brick Road Cafe tu kerusi dia tak berapa nak best dok lama2..al maklum la perut makin membesor..

Bersama manjer Ceera..pompuan ni tengah mengila tudung duckscarves sekarang ni..aku rasa sebulan sekali wajib kot pompuan ni beli tudung duckscarves..gila manjer borong. aku tengok harga tudung dia pon dah juling2 mata nak beli..hahaha

Minum petang kami..hilang stress kat kepala jap..Thank you Eira belanja hot chocolate & pavlova..murah rezeki ko..aminnnn..

piece : kathyjem

Friday, September 2, 2016

Bye bye corporate com....

Salam semua..tengah packging2 barang office sebab next week masuk department baru, suasana baru..hari ni last aku kat corporate communications department..sedih memang sedih la. ate dah kat 9 tahun kerja kat department cor.com mesti la sedih kan takkan nak cakap aku happy tinggalkan dunia paling aku sayang ni, dunia creative & multimedia memang dah sebati dengan jiwa aku..tak tau la masuk department baru ni macam..boleh ke tidak buat..department mana?? department call centre uolssss..lari sangat dengan bidang aku sebelum ni..hahaha..takper kathy jangan fikir banyak sangat..try dulu macam mana..kalau ok terus kan, kalau tak ok cari kerja lain..hahaha >_<


Memang takde pilihan..since pengurusan baru iaitu AIR Selangor ni banyak rombakan dan pertukaran staff berlaku..ada tu dok kat KL tiba2 tupppp kena transfer nun jauh kat Sabak Bernam..tu lagi sedih..family semua kat KL..banyangkan dari KL nak ke Sabak Bernam hari2 macam tu dengan tol minyak semua tu..huihh takleh bayangkan kalau kena macam tu..mesti ramai yang tak tau lagi kan..Sekarang ni SYABAS dah bertukar nama, bukan SYABAS lagi, sekarang ni Pengurusan AIR Selangor (anak syarikat Kerajaan Negeri Selangor). Bos atas faham2 la siapa..hehe

Mula2 aku masuk SYABAS dari umur 24 tahun, dari zaman free hair rambut berkarat sampai dah nak masuk dua orang anak kerja kat SYABAS ni..macam2 pengalaman aku kutip..dulu sebelum masuk SYABAS aku kerja company publishing. masa tu la kenal Yana dengan Eira...lepas setahun kerja company publishing dapat offer kerja company advertising kat Shah Alam..tak kerja lama pon kat situ dalam 9 bulan macam tu..yerla kerja advertising kot mana larat hari2 kena ot, hari2 balik kol 12 malam, sabtu ahad kena kerja..hari2 kejar dateline pastu kerja tak pernah abis..sehari 5 6 job kena buat..sampai rabun la aku kerja kat situ..hahaha kalau bujang ok la kerja advertising ni , kalau dah kawen rasanya kurang sesuai kot..ko bayangkan masa aku kerja advertising, pergi kerja pakai t-shirt seluar jeans selipar..takde maknanya rambut kepuk2, makeup tebal2..pakai lipstick bedak jalan..hehehe

Bila dapat offer kerja kat SYABAS rasa bersyukur sangat2..boleh fikir untuk kawen..kekeke boleh fikir macam tu..yerla aku pon dah lama kenal dengan Affan..masa tu dah ada simpan sikit2 boleh la fikir untuk berumahtangga..masuk jer SYABAS aku macam culture shock sikit.. yerla masa kerja advertising dah biasa masuk 8.30 pagi tangan muka mengadap PC je kecuali time lunch je tak mengadap PC..memang takde masa la nak baca surat khabar, buka facebook ke, sembang-sembang ke..memang tak sempat yer buat semua tu..sampai kawan2 kat SYABAS perli.."Cik Kathy ni bukan company advertising tau, sini kerja rileks2 je takyah beria2 sangat kerja tu, sini tak kerja dateline macam advertising"..What??!!! boleh macam tu..hahaha memang seminggu dua minggu tu asyik kena perli je dengan dorang..yerla aku kan dah biasa mengadap PC kerja kejar dateline, tak bercakap dengan siapa2..dekat sebulan lebih gak la baru aku biasa dengan culture dorang kat situ..dalam hati "Wahhh untung sangat ni dapat kerja kat sini..tak stress kejar dateline" hahaha

Panjang lebar pulak aku cerita pasal kerja ni..hehe ada ke orang nak kisah..ok la sampai sini je la aku story pengalaman hampir 11 tahun berkecimpung dalam dunia graphic design & multimedia..nk cerita lagi sampai besok aku rasa tak abis menaipni..hehehe Apa2 doakan la aku kat tempat baru..huhu cuak gak ni boleh ke tidak jawab panggilan consumer complaints niiiii..positif kathyyy positiffff..okey okeyyy.. =P

piece : kathyjem