Klik Yer!! Mekasih...

Friday, May 31, 2013

Sedap Betoi Satay Madura Ni!!!

Haa kan dah kecuq liuq... Ari tu ramai benor dok tanya satay madura ni kat mane.. Die dekat Kayu Ara Damansara simpang sebelum 10 boulevard tropicana sebelum stesyen Shell & Bhp..

Serius satay dia memang terbaik, sedap, mengancam.. Serius tak tipu korang wajib try.. Kalah satay yang ado kat Malaysia ni sebab kuah die tak macam kuah satay yang kite selalu makan tu, Kuah Satay Madura ni ada rase masam, pedas dan berlemak.. Haaa aku taip ni pon dah kecuq liur di buatnya.. Harus balik ni terjah beli satay madura ni..

Hari tu first time makan beli 15 cucuk sekali tak cukup menyesal beli 15 cucuk sebab aku ngan Affan makan berebut-rebut..hahaha Lepas ni kena beli 30 cucuk baru puas..hehe

Seperti biaser mancher i Ayu yang perkenalkan satay sedap ni..  Nak tau rupe kedai tu macam mane sila tengok di blog Ayu Denira

piece : kathyjem

Wednesday, May 29, 2013

My Burger Lab aka Burger Hitam..

Sebelum cerita lebih lanjut marilah tengok muke kami tengah melahap burger hitam..hahaha Suke suki jer aku panggi burger hitam ek..Abis kaler dah hitam panggil jerla burger hitam takkan nak panggil burger gelap...kakaka Lagi burok..

Ok dah jangan merepek cepat story.. Ok ni adalah first time kami makan Burger Lab.. Da da daaaa sedap giler nak mampuih ooo.. hahaha Takdelah sampai mampuih sedap la jugak.. Rase die macam roti kite makan tu cume die lembut dan indah bile di gigit.. Cewah!

Ni Ayu punye plan.. Seperti biaser bab makan pelik2 ni selalunya Ayu yang recommend kan.. Aku ngan Yana sediakan perut ngan mulut jer.. hahaha

Tengah beratur masa ni panjang Q die..

Tengah bertungkus-lumus menyediakan burger lab.. Sehari 600 orang akan datang makan kat sini... Giler ramai.. Kalo dah ramai dah tentu2 orangnye pon ramai dalam kedai tu.. Kalo malam lagi ramai giler orang...


Oder di sini yer.. Sebelah tu Menu die boley pilih burger mane yang anda mahu..


Yana Ayu AhSeng Affan.. Eh ada laki aku di situ.. hahaha

Tengah beratur pon menyempat..

Oklah tak nak membel panjang2 moh la tengok apa yang kami makan..


Shah (husband Yana) cakap ni burger dah basi ker apa ni.. hahaha Yana siap wassapp kat hubby die kata yang kiteorang tengah makan Burger Lab terus cakap macam tu... hahaha Lawak la Shah..

Burger Ayu.. Eh burger Ayu pulak... =P Ayu oder Swisstake Burger...

Nganga luas2 burger hitam nak masuk dalam mulut..kakaka

Nak tau lokasinye kat mane, nak tau apa yang best sangat burger lab ni korang boley pergi tengok kat blog Ayu.. Kat situ detail die bagitau.. Aku nak explain panjang2 maleh so tengok la kat blog die yer.. =) AyuDenira

piece : kathyjem

Tuesday, May 28, 2013

Cara Membuat Puree Avocado Untuk Bayi

Avocado ni orang kata bagus untuk bayi.. Macam2 khasiat die ada vitamin C, E & K so sebelum nak masak dah search En. Google macam mane nak buat puree Avocado ni.. Boley tahan harga Avocado ni sebijik rm5 ringgit.. Boley la sekali sekali nak bagi Raiisah makan kalo hari2 bagi Avocado botak kepala mummy ko.. hahahaha

First time ni bagi Raiisah makan tak tau la die suke ker tak.. Takper suke tak suke Raiisah kena suke gak dah la buah ni mahal mummy beli kena makan gak..hahaha Paksa ni.. Takdelah mummy bagi Raiisah rase dulu kalo ok Raiisah nak makan besok2 mummy boley beli lagi.. Seronok tengok anak suke makan ni..

Senang jer nak buat puree Avocado ni...

Tapi nak bagi tau masa korang beli Avocado kat Pasaraya kebanyakkan Avocado tak masak lagi so kena simpan dulu dalam 2 3 hari baru die masak.. Nak tau die masak warna perang keseluruhannya dan lembik bila ditekan..

Buangkan kulit dan biji die then stim/rebus..

Dah masak lenyekkan dalam penapis sampai hancur takpayah blend sebab lenyek macam tu pon dah senang hancur..

Tadaaa siap sudah puree Avocado Mak Ecah..hahaha Mula2 bagi Raiisah makan muke die kembang kucup kembang kucup sebab rase pelik.. Avocado kan rase die macam agak pelik sikit rase macam daun pun ada, rase kelat..

Lepas tu aku tambah susu formula untuk bagi rase.. Yes die suke makan.. Nasib baik nak makan abis pulak tu.. yeaaa! Pandai Raicha makan suke mummy.. So dah tau die tak berapa gemar makan Avocado jer kena campur ngan buah lain bagi ada rase mesti die suke..

Ok next time mummy buat puree pisang or epal + Avocado mesti lagi rase sedap..

Dah makan kenyang zzzzz tido.. Indah dunia tengok anak perut kenyang tido lena.. =)

piece : kathyjem

Monday, May 27, 2013

Raicah Tempah Baju Raya

Dah nak raya.. ececece Puasa pon tak lagi dah pikir raya.. haha Puasa dulu baru pikir raya yer.. Eh cakap aku korang pon macam tu kenn.. Biaserlah tahun lepaskan i tak boley melaram baju raya so tahun ni balas dendam.. Hambik 20 pasang baju raya aku tempah...kakaka Percaya la tu 20 pasang.. ;P

Memang planning nak pergi ngan Ayu nak tempah baju raya aku dengan Raiisah, senang anta awal2 kalau last minit sure Tariq dah tak nak ambik.. Sekarang ni pon orang dah tak ambik tempah.. So korang yang tak tempah baju Raya pergilah tempah dari sekarang yer supaya tak menyesal di kemudian hari..

Kalo nak senang beli jer ready made.. Macam aku ni ha ambik jer kain tahun lepas masa beli kat Bandung ari tu.. Tu pon banyak tak tempah adalah berhelai-helai.. Itu belum lagi kain yang  Ayu belikan masa die pergi Jakarta tahun lepas.. Hambik pitam di situ nak membayor nye nanti.. ;P

Ni adalah kali pertama si kenit Raicha nak tempah baju raya.. Kelas ko nak kecik2 dah ngi tempah baju raya dah berjalan nanti macam mane la ek.. Mau 10 pasang mummy tempah untuk ko..hakhakhak

Raicha muke cuak tibe2 abang janggut gagah perkasa ukur baju kat badan die..hahaha Tariq ni Ayu selalu tempah baju kat die sebab die punye jahitan kekemasan menjahit sangatlah di sukai sebab tu Ayu recommend tempah baju raya kat die dan ye aku sangat puas hati hasil kerja die.



Tengok nanti Raicha pakai baju apa masa raya nanti.. Comel ker idak Tariq buat untuk Raicha..

Raicha dengan Mummy Ayu..

Tq mummy Ayu teman kite tempah baju Raya nanti Raicha belanja Mummy Ayu lunch yer..

Lepas tempah baju Raya kami ke Setia City Mall nak lunch di situ..

 Muke lapar nak mamam..

Ok mulut dah start bising sebab perut dah lapar dan mummy tak bagi lagi makan..

Muke ada hepi dapat makan.. 

Lepas bagi Raicha makan baru mummy makan dengan tenang kalo tak tak senang duduk tengok anak lapar tak makan..


Kami lapar nasi..

Bagi Mummy Ayu makan dulu pastu boley jaga Raicha jap..
 
Lepas makan Mummy Ayu nak beli Pandora eh silap nak cuci gelang bagi blink2..

Smart la beg ni suke tapi tunjuk kat Affan die kata burok tak cantik.. Eh bee sekarang tengah trend pakai beg macam ni tau.. Smart tapi Affan kata tak smart takyah beli.. ok.. -___-

piece : kathyjem

Thursday, May 23, 2013

Majlis Kesyukuran dan Sambutan Hari Jadi CCPA

Sori uolss baru nak update..Last week tak sempat nak update Isnin sampai rabu iolss tak sihat now baru ni sempat update.. Marilah kite story mory cerita yang dah basi ni..hehehe Takdelah basi pon last week punye kejadian.. ;P

Last week hari Jumaat kami CCPA buat Majlis Kesyukuran dan Sambutan hari jadi buat warga CCPA dari bulan Januari sampai Disember senang buat sekali.. Majlis Kesyukuran tu sempena kami CCPA dapat bonus.. Al maklumla semua orang dah abis duit bonus kami baru ni dapat.. Apa2 pon syukur la kan walaupon lambat still jugak dapat.. Syukur Alhamdulillah.. =)


Sebelum majlis bermula kasi siap apa yang patut..

Nama kite di situ.. Bukan sambut besday i sorang jer tau semua staff CCPA sekali.. Tak sabar nak makan Red Velvet.. Kek feveret i tau.. yum yumm

Hadiah yang bakal kami dapat.. Nanti kena tukar2 hadiah.. S4 pon ada kat situ.. Kelas! Banyak duit ko S4! hahaha


Sebelum acara start ucapan sepatah dua kata dari Big Bos En. Halem..

Snap jangan tak snap..

 Muke konon tgh menghayati ucapan dari bos.. hahaha Wayang sangat di situ...

Laki2 terhangat di CCPA.. Hangat ker?? kakaka

Ok masa yang di tunggu2 kan cabutan hadiah bertuah.. Apalah yang bos dapat tu..

Antara banyak2 hadiah, hadiah Kak Murni punye paling gempak.. hahaha

 Cabut Meon jangan tak cabut..hahahaha

Hadiah apa la aku dapat ni..

 Kak Aiza dapat buku Ustaz Kazim.. Kak nanti nak pinjam ek..kekeke

Nasreq tak boley bla dapat CD Ombak Rindu.. Giler kedekut sape yang bagi ni.. Dasar malas nak cari hadiah rembat jer barang kat rumah.. hahaha

 Me dapat pasu kecik dari Nasreq.. Ni mesti ko ambik pasu kat rumah mak ko kan Nasreq..


Ade jugak yang nakal bagi hadiah macam ni.. Giler geli arr..! Masa Hanis bukak hadiah tu die melompat katak depan muke..hahaha Takdelah sampai melompat kat muke tipu jer.. ;P


Kami yang hepi dapat hadiah walaupon sudah tau harga hadiah tu berapa hengget.. Tak kisah murah ker mahal ker yang penting ikhlas..


Bacaan doa selamat..

Meleleh tengok makanan.. Laporrr..
 
Sila jemput makan jangan malu2 yer CCPA..

 Bersama Kak Yana.. Kak Yana tengah preggy baby kembar.. weee~~

 Nampak badan kecik makan tak hingat! Lauk penuh dasar bela saka..hehe

Yana Meon Me..

 Bos geram tengok kek tu tak sabar nak makan..

 Selamat Hari Jadi buat CCPA.. Senang semua sambut sekali..

Abis dah acara kite..

piece : kathyjem