Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, March 28, 2013

Don Burger Bakar..Sempoi Baq Hang.....

Korang cepat pergi terjah Don Burger Bakar ni..

Sebelum aku explain lebih lanjut, korang nikmati Done Burger Bakar ni dulu ek.. Jangan tenung lama2 kang ada yang meleleh air liur depan pc tu.. Aku pon dah terliur ni.. hahaha

 
 
Dah tenung puas2..

Haa Don Burger Bakar ni baru jer beroperasi di Kota Damansara.. Celah mane kedai die, ni bawah ni ada alamat die dan nak tau lebih lanjut sila pergi ke Facebook Don Burger Bakar ..

Yang buat bagus tu adalah owner Don Burger Bakar ni..

Ni antara menu yang ado kat Don Burger Bakar ni.. Dah nama pon Burger Bakar kan jadinye jual burger jer la takkan nak jual Nasi Ayam pulak.. ;P

Bakar bang jangan tak bakar sambil berkipas-kipas..

 Affan oder Burger Daging Double Trouble rm14.50

 Ahseng oder Burge Daging Cheese rm8.00

 Ayu pon oder sama macam Ahseng..

Aku oder Burger Ayam Cheese rm8.50.. huhh tak puas kot makan Burger Ayam Cheese ni sebab sedap giler.. Bile pikir balik baik aku oder Burger Ayam Double Trouble lagi puas..hehehe

Serius korang patut try makan kat Don Burger Bakar ni sedap giler dan tak muak macam setengah burger yang ada.. Tak caya pergi try baru tau kesedapan Don Burger Bakar ni..

Dengan manjer Ayu..

Mane satu muke macam Raiisah.. Eh tibe pulak termasuk muke perasan ni.. ;P

piece : kathyjem

Tuesday, March 26, 2013

Shopping Bersebab??? Sebab Apa?? Adeleh.....

Nak cari barang Raiisah sampai ke KL nun perginya.. hahaha Aku pergi bukan suke2 ye pergi bersebab.. Sebab apa nanti aku bagitau... Eceh nak berahsia konon.. ;P

Masa ni ontheway nak pergi Lot10 h&m.. Nak servey baju Raiisah kat sana sebab nak pakai jumaat ni..

Dah sampai Lot10 ternampak pulak kawan Affan.. Raiisah pun cuak awat muke kawan daddy aku berbulu macam ni.. muhahaha

Raicha Raicha pandang mummy ni.. Raichaaaaaaa...! Tak pandang2 gak dok sibuk tengok orang lalu lalang depan die sudahnye daddy jer yang pose... Daddy die yang kemain nak bergambornye..

Yeaa dah sampai h&m masa untuk mencari baju Raiisah.. Eh comel pulak die pakai topi tu.. Nanti nak pegi pulau Raicha pakai macam tu ek.. Tute sangat!!! Skang takleh lagi Raicha pon tak pandai duduk lagi..

Bersemangat kalo shopping baju anak ni.. hahaha Muke nak serius jer.. Ok h&m kat Lot10 tak banyak sangat pilihan rasenye saiz Raiisah banyak dah abis tinggal yang besor2 jer.. huh tak best..

Dah la Raicha ni susah nak cari saiz die.. Kalo saiz 4-6 bulan belum tentu die muat sebab badan die ni jenis haluih kalo debab senang sikit nak cari..hahaha

Raicha kehausan..

Ok dah shopping 2 3 helai jom cari makan mummy ngn daddy die sudah lapar.. Lalu depan Pavilion ternampak air pancut.. Raicha 1st time tengok air pancut kemain suke tak pandang kamera langsung..

Last2 mummy die jer yang dok sengih pandang kamera..

Buat muke..

 
 Buat muke lagi. Suke sangat buat mulut macam tu..

 Menikmati pemandangan KL katanye..

 Raicha dengan daddy..

Petang tu makan sandwich jer.. Diet ker?? hahaha Diet la sanget.... Tengok Raicha mata die kemain bulat tengok makanan.. Skang ni die pantang nampak makanan mesti dok tenung makanan tu dengan harapan akan suap ke mulut die.. hahaha

Ni lah gayanye mummy die kalo nak bagi die pandang kamera..

Elok je mummy ngan daddy die abis makan die pon buat kuih.. hahaha Kan aku dah cakap Raicha kalo jalan suke buat kuih.. Kuih tahik namanye.. buahaha

Haa ni namanye kepenatan...

piece : kathyjem

Monday, March 25, 2013

Apa Itu KEEK???

Halo halo sape yang tak follow kite sila la follow yer.. Cepat nanti kite tak nak follow awk.. *sambil jeling2 mata paksa..hahaha

Tula die zaman canggih manggih ni kan macam2 dunia IT ado.. Dulu kecoh Friendster pastu Myspace.. Dan terkini facebook.. Lepas facebook kecoh pulak Instagram (IG) lepas kecoh IG dan paling paling terhangat terhot adalah Keek keek keek kook kook.. Kok kok kokoo * bunyi ayam.. muahahahaha

Keek is a new kind of social network.. Wah omputih ni.. hahaha Ni mane yang tertanya-tanya apa itu Keek la.. Kalo dah tau bagus2.. ;)

Senang mane yang pakai smatphone tolak jari terkeluar benda alah ni semua ce pakai laptop jenuh nak bukak laptop nak cucuk broadband segala bagai..haha Motip?? Sila la pakai smartphone yer.. ;P

Memang dah tau lama Keek ni ingat tak nak buat tapi memikirkan kawan2 sudah buat terpaksalah ku buat jugak.. So terbuat la jugak akaun Keek ni.. Keek ni die lebih kurang macam Youtube gak cume kite boley upload video hanya 36 saat ajer..

Baru dua hari register sudah ada 55 followers.. hehehe Toceh2 mane yang follow kite tu.. Siap ada buat akaun Keek semata-mata nak tengok Raiisah lagi.. Auwww sweet sangat korang terharu tau.. =D

Dah ada anak ni bersepah upload gambar video anak jer la.. Kalo tak seblum ni bersepah letak gambar syiok sendiri gambar laki bini..

Ini IG kite jangan lupe follow jugak..

piece : kathyjem

Friday, March 22, 2013

Pening Nak Pilih Stroller Buggy..

Tadi lunch di Nando's dengan manjer.. Eira ada event kat kat Midvalley jadi kami jumpe dan lunch di situ ajer..

Ayu dan Yana.. Yana sempat larik jap semata-mata nak lunch dengan kami.. 

Makan ni sajer kongsi 3..hehehe Masing2 diet katanya.. Eh aku tak diet Yana ngan Ayu jer diet.. ;P

Nasi tu abis aku makan.. Ayu ngan Yana langsung tak sentuh nasi.. Motip ko nak bagitau makan nasi.. Yer aku takde istilah diet.. Makan apa yang nak makan.. Tengh menyusukan Raiisah tak koser nak diet.. ;P

Kiteorang dah abis makan baru Eira sampai.. Melilau carik Nando's..hahaha

Ni pon diet jugak.. hahaha Takdelah Eira kenyang katanye nak oder burger jer..

Pas abis makan masing2 buat hal.. Eira terus pergi event Nuffnang kat Garden.. Yana sambung kerja di Setia City Mall.. Ayu teman aku cari stroller Raiisah..hehehe

Huiihh pening gak nak cari stroller buggy ni.. Ingat nak cari stroller buggy yang ringan dan mudah di bawa dan mudah di simpan dalam kereta.. Servey punye servey berkenan stroller buggy Mothercare ni tapi berat dan takde penutup atas die kan jalan panas kesian pulak Raiisah..

Comel warna pink ni tapi berat skit.. Tengah ada sale harga asal rm279 after less rm223.. huhuhu Tapi yang ni boley baring separuh jer..


Pastu pergi tengok kat Toys r us.. Haaa yang ni ok ringan dan mudah di bawa.. Kalo simpan dalam kereta pon tak makan space.. Tapi takleh baring boley duduk jer..

Masa mengandung dulu ingat nak cari stroller yang bagak2 tu tapi memikirkan keadaan kereta yang comel tu terus tak jadi nak ambik.. Smart memang smart tapi payah untuk bawak pergi travel sebab berat nak pasang pon kena banyak bersabar..

Pink ni comel siap ada penutup die lagi senang kalo panas adalah penghadang atas kepala Raiisah.. Harga cume rm149..

Adoiiii pening nak pilih yang mane.. Korang rase2 mane ok??? Mintak pandangan please... =D

piece : kathyjem84

Thursday, March 21, 2013

Headband Cantik bawa mudarat kepada Bayi??

Eceh mentang2 la aku rajin pakaikan aksesori kat kepala Raiisah rajin pulak korang tag "Cantik Bawa Mudarat" ni yer.. hahaha Ok2 tau korang semua risau tengok aku dok rajin pakaikan headband yang comel2 yang cute2 kat kepala Raiisah kan..

Actually benda ni dah lama keluar kt akhbar cume lately ni ramai pulak yang dok cakap pasal hal ni.. Bagi aku tak salah nak mengayakan headband kat kepala bayi cume kite kena tau jenis kain dan tak ketat masa pakaikan kat kepala baby.. Itu aku sangat particular benda2 macam ni tau..

Bagi mengelakkannya kepala bayi yang boleh mengancam keselamatan dan kesihatan bayi kat sini ada panduan memilih aksesori untuk bayi anda..

Bahan buatan
• Cekak rambut dan headband: pastikan ia dibuat daripada fabrik kapas atau lembut dan tetap ditempatnya serta memenuhi fungsi mengelakkan rambut jatuh ke mata dan muka.
• Bahan tanpa toksik.

Hiasan pada aksesori
• Renda atau ropol yang keterlaluan menyebabkan bayi tidak selesa.
• Elakkan hiasan yang bergemerlapan (glitter), berbatu kecil atau mempunyai karekter kartun yang dibuat daripada plastik pada aksesori kepala.
• Bagi hiasan reben, pastikan ia daripada jenis yang berkualiti kerana ada reben yang mempunyai tepi yang tajam dan boleh mengakibatkan luka.
• Terbaik jika memilih aksesori ringkas tanpa hiasan untuk bayi.

Ciri aksesori
• Cekak rambut dan headband: pastikan elastik dan elakkan jenis reben kerana mudah jatuh ke leher.
• Klip rambut: pilih klip alligator yang perlu ditekan untuk membuka dan boleh ditutup ketat. Ia tidak mudah untuk lekang daripada rambut bayi.
• Getah ikat rambut: elakkan sama sekali kerana mudah tanggal pada rambut bayi yang halus dan lembut.
• Bow rambut: pastikan saiznya tidak terlalu kecil hingga boleh dimasukkan ke dalam mulut jika bayi dapat mencapainya.
• Elakkan aksesori yang menyakitkan pada rambut dan kulit kepala bayi ketika menggunakannya.
• Jika ragu-ragu tentang bahan plastik dan besi bagi klip dan bow rambut, pilihlah cekak atau headband kerana ia lebih selamat.

Pemakaian
• Jangan dipakaikan terlalu lama
• Buka aksesori kepala apabila bayi tidur atau apabila tiada pengawasan orang dewasa
• Pastikan aksesori yang dipilih berfungsi sepenuhnya dan cantik dipandang

Beberapa pilihan aksesori kepala bayi
Ketika membuat pilihan, ingatlah tabiat bayi yang suka menarik apa saja yang dirasakan tidak selesa pada rambut ataupun kepala dan suka memasukkan apa saja ke dalam mulut. Dengan peringatan ini dan panduan di atas, beberapa jenis aksesori kepala bayi yang boleh anda pilih untuk si comel termasuk:

Cekak dan headbands
Kedua-dua jenis aksesori ini sangat digemari kerana ia senang dipakaikan. Ia biasanya dibuat daripada bahan yang pelbagai bahan termasuk kain kapas, resin dan plastik. Yang terbaik adalah headband yang longgar dan muat-muat dengan selesa pada kepala bayi. Boleh juga jika anda buat sendiri menggunakan pantyhose. Gunting saja ia menjadikannya seperti ‘ring’ dan pakaikan pada bayi. Ia tidak ketat dan lembut pada kulit bayi. Jenis fabrik yang boleh dibalut pada kepala bayi adalah lebih selamat berbanding jenis elastik. Pilihan headband adalah terbaik sebagai aksesori kepala kerana biasanya ia terlalu besar untuk ditelan oleh bayi dan boleh dipadankan dengan baju mereka.

Klip rambut bayi
Klip rambut biasanya lebih berguna bagi rambut bayi yang sedikit panjang dan perlu untuk disisir ke belakang. Biasanya ia dibuat daripada besi dan plastik, maka elakkan pemakaian yang terlalu ketat pada rambut dan kepala bayi. Pastikan ianya mudah dibuka dan dikunci tanpa menyebabkan kesakitan. Cari klip rambut yang jika bayi menariknya, ia tidak mudah tanggal.

Topi dan serkup kepala
Topi dan serkup kepala juga boleh menjadi aksesori kepala bayi yang selamat dan memberi perlindungan kepada bayi daripada angin dan matahari. Pilihlah buatan daripada kain kapas atau bulu. Namun ia agak mencabar kerana bayi tidak gemar membiarkan topi atau serkup kepala berada lama di atas kepala mereka. Gunakan alat pengikat yang lembut dan selesa supaya tidak mengganggu bayi.

Okay dah tau serba sedikit mengenai panduan memilih aksesori bayi.. Terima kasih kerana prihatin kat Raiisah.. Sayang korang semua.. Cewah ala retis ni.. hakhakhak..

Jangan risau mummy die tak menyeksa pon pakaikan headband kat kepala anaknye.. Kalo Raiisah rimas memang aku cabut awal2, lagi2 time die tengah tido.. Tapi so far Raiisah memang takde masalah pakai headband kat kepala die sebab dah di ajar pakai masa dalam bayi lagi.. hehehe Sekarang ni mummy die tengah mengile kumpul headband yang cute2.. =D

Lain anak lain peelnye.. hihihi

piece : kathyjem

Wednesday, March 20, 2013

Video Raiisah Awfiyah Meniarap

Semalam aku janji nak upload video Raiisah meniarapkan.. Ni videonya.. Okey mari kite kita saksikan.. Cewah!



Bagi umpan tu baru die nak meniarap.. Dasar buntut malas nak terbalikkan badan..hahaha

piece : kathyjem

Tuesday, March 19, 2013

4 Bulan Saya dah Boleh Meniarap

Raiisah dah masuk 5 bulan baru hegeh nak update die boley meniarap.. Dari sehari ke sehari nak update pasal die dah boley meniarap langsung lupa.. Ni dah ingat teruslah update sepantas kilat.. Kang tangguh lagi langsung lupe..

Sebenarnya Raiisah dah boley meniarap dari umur die 3 bulan lebih nak masuk 4 bulan lagi.. Haa kan giler cepat tapi masa 3 bulan tu die punye meniarap ok kite tunggu... tungguuuu tunggu lagi haa baru meniarap.. hahaha Kiranye dari pagi sampai petang baru dapat tengok die meniarap.. Yerla masa tu die baru nak menjinak-jinak ke dunia meniarap mestila ambik makan masa sikit..

Sekarang ni takyah nak tunggu tau2 kang dah terbalik badan tu..

Kat bawah ni gambar2 Raiisah baru nak belajar meniarap..

Berusaha nak terbalikkan badan tu.. Hiiiyak! Hiyakk!! Badan haluih cepat la die meniarap.. Pusing2 skit dah terbalik badan tu..

Dah dapat meniarap tersengeh macam kerang busuk la.. Pastu dah lama meniarap menangis sebab badan kepala lenguh dok sembab kat tilam.. hahaha Kadang tu tengah tido pon sempat die meniarap..

Okey penat meniarap terbalikkan badan tu mengadap mummy pulak.. haaa lega baru diam.. Raiisah kalo meniarap lama2 mesti nangis sebab buhsan lenguh.. Mummy ko la yang terbalikkan badan tu sebab die tak tahu nak baringkan badan die balik..

Weee tak sabar nak tunggu Raiisah merangkak pulak.. =D

Besok kalo rajin aku upload video die meniarap pulak.. Tu pon kalo rajin la kalo malas tunggu tahun depan..muahahaha ;P

piece : kathyjem

Monday, March 18, 2013

Nuffnang 6th Birthday Bash di Lust KL

Sori uolss lambat skit  update Birthday Nuffnang ari tu.. Ni si Eira baru email gambar kat aku.. Biaserlah pompuan tu berjanggut skit nak tunggu gambor dari die.. hahaha

Eira : Manjer ko nak pergi tak birthday Nuffnang.. Oh boley ke ikut aku.. Boley jer manjer jom la teman aku.. Siapa la daku nak di bandingkan dengan blogger famous siap berinvited lagi korang hado.. Takdo kan.. So takdo ikut jerla..hahaha

Eira kite berdua jer ker.. Ha la kite berdua jer la.. Nape ko nak ajak Ayu ker.. Boley ker.. Boley jer..  Ok nanti aku wassapp dia.. Ni pon jenuh pujuk si Ayu ajak join.. Alasan pompuan tu tak nak ikut sebab takde baju.. Boley.. Ala manjer jom la sajer jer meriahkan keadaan.. Cube u geledah baju dalam almari u mesti ada terselit2 baju yang cantik2.. hahaha Kalo ada manjer kalo takde i tak ikut.. Ok2 pergi tengok dulu.. Tunggu punye tunggu petang tu baru Ayu accept nak join kiteorang.. Fuhh lega ada berteman nak pergi..

Meriah skit bertiga.. hehehe Dah Eira ajakkan aku pergi jerla.. Lagi pon Affan dah bagi lampu hijau.. =) Time kaseh bee coz memberi izin untuk isterinya berjimba-jimba dengan manjer2.. hahaha Eh berjimba-jimba pulak ayat tak sesuai tu.. Pergi Sambut Hari Jadi Nuffnang.. Ni kena pergi ni kena tunjuk muke kat orang kuat Nuffnang baru dapat iklan kat blog nanti.. Eceh poyo jer! ;P

Petang tu pergi rumah Ayu park kereta aku kat umah die.. Senang naik satu kereta.. Naik kereta die laju skit kang balik malam boley pecut laju..hahaha

Driver saya yang paling cantik.. Ok bersiap sedia pergi rumah Eira.. Jumpe kat rumah die dulu then baru gerak sama2 ke Lust KL..

Sampai2 event dah start terus sain birthday wish Nuffnang di situ..

 
Kena bergambar dengan prop..


Masa ni baru sampai.. Orang pon tak brape ramai lagi.. Lain macam pulak datang tempat macam ni.. hehehe Dah lama kot tak pergi tempat macam ni.. 

Giler kekok bila berada di tempat ini..  ^____^

Sempat la bergambar dulu sebelum makan.. Ok dah snap 2 3 gambar jom cari port makan.. hahaha Makan jer yang ko ingat kan.. Ata dah datang birthday party mestila nak makan..

Ok makan time.. Boley tahan jugak makanan kat LustKL ni.. dappp..

 
 
 
Bile ambik gambar macam ni terasa diri belasah tahun..wakakaka buek! Sila muntoh biru...

Ada la persembahan skit.. Tapi sumpah semua tak kenal..hahaha

Siap ada Saloon lagi.. Siapa2 nak berdandan boley naik tingkat atas.. Free ker berbayar itu tak pasti.. Rasenye mestila bayar kot takkan free kot..

Belon bersepah kiri kanan.. Syok capai2 belon sambil ok pose kiri pose kanan.. hahaha Dasar minah kaki bergambor..

Teka lagu.. hahaha Sepatah haram lagu pon Eira tak paham tak pernah dengar.. Tapi dapat hadiah gak..

Bersama blogger Ciklilyputih..

 
 
 
 
Dah jom cari air sudah haus..


 
Lepak minum sat borak2 before pulang..

Luck draw..

Selamat Hari Jadi Nuffnang yang ke 6..

Best pulak lepak macam ni.. Dah lama tak lepak waktu malam macam ni dengan manjer.. Last bile ek.. Tah tak ingat.. Kol 10 lebih baru gerak balik..

Cepat pecut laju manjer.. Anak dah merengek kat rumah.. hahaha

piece : kathyjem