Klik Yer!! Mekasih...

Saturday, December 31, 2011

Padahnye Bile Bermain Dengan Pintu..

Semalam anak buah aku, si abang pi terkunci dalam bilik.. Gurau2 dengan fahmi masuk bilik terus tak boley bukak pintu...

Ko apa lagik melalak tak hingat la... **Ibu tolong abang pi bukak pintu ni abang pi takut... Masa ni aku dengan kakak aku rase tak tentu hala dah.. Husband die pulak takde keluar.. Siap pujuk2 die lagi.. Kebetulan handphone kakak aku tertinggal dalam bilik.. Call die pujuk.. **Abang Pi jangan nangis nyer ibu ada kat luar ni.. Kejap lagik abang tu sampai ambik kunci bukak pintu ni yer..

Ada kunci pon masih tak boley bukak.. Biase la pintu jenis ada tombol ni kan mudah terkunci kalo kite terlock dari dalam..

Bersungguh2 abang askar ni mengumpil pintu... Die pon dah tergelak dengar anak buah aku menjerit terlolong suruh bukak pintu... hahahaha

Adik Darwish jugak yang cool.. Haihh nasib abang die yang terkunci.. Cer kalo adik nyer sure bergegar satu Transit ni..

Ada la kat 20 minute abang askar ni nak kumpil pintu.. Sebab die dah terstuck.. Pakai kunci spare pon still tak leh bukak gak.. Lepas ni Wisma Transit kena tukar pintu yer.. Bahaya untuk kanak2 kalo pintu macam ni...

Masa ni die tengah nangis tersedu atas katil sebab takut sangat... Biase la budak2 kan kalo terkunci dalam bilik mesti la dieorang mengelabah... Kite yang dah besar panjang ni pon kalo terkurung dalam bilik dengan pintu stuck sure mengelupur gak..

Kakak aku cakap bagus gak die kena macam ni.. Kalo tak selagi tu asyik nak main dengan pintu..

Biaser la budak2 kan selalu kunci2 pintu... Asal merajuk masuk bilik kunci pintu.. Kite yang dah tua ni asal merajuk pon suke masuk bilik kunci pintu.. Eh macam biase buat jer.. =P

piece : kathyjem

Friday, December 30, 2011

Picture NAPBA Sudah Berada Di Sisi Ku..

Yesss gambar NAPBA sudah berada di tangan ku... Mane2 blogger yang tak ambik lagik pi la kat pejabat Nuffnang.. Aku ni pon si Eira yang tolong ambikkan.. Kalo nak suruh aku ke pejabat Nuffnang tu memang berjinggut tak sampai2...

Cantik tak??? Cantikkan..... Siap ada frame lagik... Kelas..! Tapi gambar aku sorang takde pulak.. Eira cakap, Nuffnang takde cakap apa2 pon pasal gambar aku satu lagi tu.. Takper la takde pon tak kisah yang penting gambar dengan blogger tu semua ada.. Kalo takde nangis 10 ari 10 malam... =P

Sempat mengsnap 2 3 keping gambar Keisha yang comel.. Semua pose senget..

Tengahari tadik larik kejap ngi rumah Eira ambik gambar NAPBA...Minggu ni jer aku free next week aku sudah terbang... =)

Anak beranak pakai skirt.. Keisha yang sangat aktif penat menengoknyer...

piece : kathyjem

Wednesday, December 28, 2011

Bubur Oh Bubur!

Hari ni serius tak tau nak makan apa... Nak makan nasi macam berat sangat.. Nak makan goreng2 takde selera.. Lagi pon sekarang ni tengah kurangkan makanan berminyak dan berlemak..

Nanti nak ngi holiday pakai apa pon dah tak nampak cantek.. eee Over macam la hang tu besor sangat...

Nanti lemak berlipat-lipat hepi tersenyum dok kat tepi perut peha aku macam mane.. =P

Teringat bubur.. Terus teroder.. Terus terada di atas meja..

Harap2 boley bertahan sampai ke petang la nyer.. Kalo tak dapat bertahan oder keropok lekor ngan goreng pisang jer la.. Eh! kata tak nak makan makanan bergoreng... Dasar putar belit! =P

piece : kathyjem

Tuesday, December 27, 2011

Celebrated Birthday Mak.. ^_^

Selamat Hari Jadi Mak yang ke 15.... eh yang ke 51.. Bak kata mak yang ke 15 tahun...=P

So sweet abah suap kat mulut mak...



 
Aksi mak ngan abah.. Biaserlah mak kan pemalu.. Mak depan anak2 pon nak malu.. ;P Abis kena sakat dengan abah.. hahahaha Pecah perut aku masa ni... Dah lama tak tengok abah bergurau dengan mak..

Masa untuk memotong kek... Ari tu weolss satu family celebrated simple jer..

Harap abah dengan mak sentiasa sihat, di murahkan rezeki, sentiasa beromantika selalu dan anakmu sentiasa berdoa yang terbaek untuk mak dan abah... Sayang mak dan abah ketat2.. Ketat2 katanye.. =P
Kalo kakak aku ada lagi meriah... Nak buek macam mane nun jauh di Sarawak tu haa.. Ooh malam ni kakak aku turun KL.. Wehuuu 2 minggu die stay kat KL.. lalalalala Boley celebrated birthday mak lagik.. =D

piece : kathyjem

Monday, December 26, 2011

An Island.. Woot Woot..!

Wooo hoo macam tak percaya tinggal lagik berapa ari nak berhoneymoon madumoon... Pejam celik pejam celik nak dekat setahun dah aku dengan Affan... Sengeh sampai ke mata skit... ^______^

Tu die baju bershopping tak hingat katanye.. Bulan ni adalah bulan mengperabiskan duit... Lagi2 sale merata-rata.. Selagi sale tak abis selagi tu la aku shopping bagai nak rak.. Kalo boley satu shopping mall tu aku nak bawak balik boley..

Ni kalo dapat bonus lagik best ni.. Syabasku sayang cepat skit bayar bonus nyer.. Kalo boley sebelum sale abis.. hahaha.. Over!

Ini baju sila angkat kening tinggi2 skit...woot woot..! Rase2 seksi tak ker terseksa.. kakakaka =P Kompem Affan juling2 ni... auuww auuww..haha

piece : kathyjem

Sunday, December 25, 2011

Selamat Hari Krismas!

Merry Christmas kepada penganut agama kristian.. Kepada bukan penganut kristian tu jangan gatai2 nak celebrated yang bukan2 yer.. =P

Sebelum tu kasi makan itu biskut.. Di beli di pasaraya berdekatan dengan rumah.. Sajer nak rase.. Setahun sekali kot dapat tengok biskut gingerbread ni..

Gingerbread cookies.. yum yum... Rase dieee....... Rase halia la... ;P

Sebelum Gingerbread di gigit..

Dan layan Sushi.. Lama tak makan Sushi.. =)

piece : kathyjem

Saturday, December 24, 2011

Yeah yeah jumpe jugak kasut wedges hitam ni!!!

Susah bebenor nak cari kasut wedges hitam.. Kalo nak dan dan tu la takde... Cube time kite memang taknak beli bersepah-sepah depan mata...

Ari tu dah ternampak kat Sunway Pyramid masa cari dress ngn Eira ari tu.. Tapi sayang saiz lak takde.. Yang tinggal saiz kecik... Okey la fine nanti try tengok kat tempat lain mane tau ada saiz aku..

Ingat nak pergi cari kat KLCC la konon.. Teringat ada satu kedai dalam Isetan tu memang die jual wedges hitam.. Cantik2 pulak tu.. Tapi sayang kedai dalam Isetan tu dah tutup.. Die bukak kedai Beg  Longchamp pulak.. Terus pulang dengan hampa... =(

Pastu ku usaha kan jugak pergi ke Bangsar village teringat ada Aldo kat situ... Mane la tau kot2 rezeki aku ada kan... Sekali dah melangkah masuk kat kedai tu ternampak kasut wedges hitam ni..!!! Terus try, terus tergam dengan kaki aku..

Syukran syukran.. Tinggal satu saiz ni jer ada.. Kalo ada pon color lain... Tak nak, nak jugak colour hitam.. Senang nak pakai apa pon masuk..

Berbaloi aku meredah banyak tempat akhirnya jumpe jugak wedges hitam ni... ^_^

Mesti ramai tertanya-tanya apa kejadahnye lah aku beria-ia cari kasut wedges yang simple mimple ni.. Bukan cari kasut high heels pon kasut wedges jer kot.. =P

piece : kathyjem

Thursday, December 22, 2011

Colourfull Sangat...

Lama sudah tak makan meatball kat Ikea ni.. Last makan tak tahu bulan berapa... Kebetulan lunch tadik aku cari barang ofis kat Ikano.. Dah alang2 ada kat Ikano tu apa lagi makan la kat situ.. Kebetulan Ayu lak free roger die ajak lunch...

Sangat colourfull menu kami ni.. Pinggan jer yang buat colourfull.. Makanan biaser ajer... =D

Ayu seperti biaser makan tak abis...

Nasib chicken wing tu die abis.. Kalo tak i la yang kena abiskan yer manjer.. :P

Muke gumbira dapat makan meatball.. Padahal selalu jer ngi Curve ni.. Tapi jarang makan kat sini... Asal nak makan mesti penuh kat sini.. Tak pernah yang tak penuh tempat ni... Abis makanan murah dan sedap pastila ramai orang... Tak gitew yer..

Paling best Daim cake die.. Makan satu tak cukup.. Kena makan 5 ketul baru cukup.. =P

Okey masa untuk lunch sudah abis.. Laju2 balik ofis... Kang lewat kena marah dengan bos..

piece : kathyjem

Wednesday, December 21, 2011

Tiket Freee Untuk Konsert Ruth Sahanaya 25th Anniversary

Sehari sebelum konsert Yana call ajak join tengok konsert Ruth Sahanaya ni... Sepatutnya tiket tu hadiah untuk perkahwinan dieorang... Ari tu pulak Yana kena balik Terengganu untuk perkahwinan belah lelaki.. Dari membazir macam tu Yana hadiahkan tiket Konsert Ruth Sahanaya tu kat aku dengan Ila... ^_^

Aku pun apa lagik dah orang nak kasi free on jer la kan.. Tanya Affan die kata boley, aku apa lagi terus call Yana kata on jer la... Kalo nak suruh aku pi beli tiket tu memang tak la kannnn.. Tiket murah pon rm180 hengget.. Paling mahal VIP seribu lebih hengget!! hoiii tak mampu mak..

Konsert start dalam kol 8.30.. Dalam kol 7 lebih aku ngan Ila dah sampai...

Dynas and the geng... Manjer.. I tak sangka u preggy... Tu pon Mira yang cakap kalo tak memang tak tau..

Mira yang comel..

Aku, Mira, Nyah dan Ila...

Ila ko sangat cantek malam tu.. Teruja jap.. Yerla jarang tengok ko macam ni kan..hehehe... Dynas siap puji baju ko cantek hokey.. Kelas artis puji ko..! Aku ada takde.. =P

Aku jer yang simple mimple malam tu.. Nak cari baju baru tak sempat rembat jer apa yang ada dalam almari...

Ila suruh pakai dress hitam... Nasib dress hitam ni ado... Tu pon pakai sekali jer pastu terperap dalam almari sampai berkulat..

Kami ontheway nak masuk dalam ballroom..

 Ila yang putih gebu...

Aku yang kuning langsat..

 Muke sebelum melalak..

Kami yang excited nak menunggu konsert start... Nyah yang tengah2 tu.. Kakak kepada Yana..

Ruth Sahanaya ni suara die mak aiii sedap giler.. Suara jerit la macam mane pon takde semput langsung.. Ata dah Diva nyanyi kan memang la perfect...

Malam tu die ada jemput 2 orang Puteri kesayangannye.. Apa tah nama anak die lupa... Dua2 lawa.. Sorang muke macam ayah sorang lagik muka macam mak... Anak die yang first tu bakal jadi penyanyi dan baru mengeluarkan album..

Tq manjer kasi hadiah paling berharga untuk aku dan Ila.. Kami sangat enjoy malam tu walaupon ada sesetengah lagu aku ngan Ila tak berapa nak tahu kami lain jer... Kalo ko ada lagik best manjer... hukhukhuk

Abis konsert tu singgah NZ Garden makan lapar tak hingat.. Sempat bergosip ngan Nyah.. Balik tu tumpang Ila.. Ila anta sampai rumah... =D

piece : kathyjem

Tuesday, December 20, 2011

Tak Sempat Hapdate....

I'm sorry..
Ari ni tak sempat nak hapdate blog.... Eh aku kesah ker ko tak hapdate blog... =P

Satu ari dok kat Shah Alam tadik.. Sampai ofis pulak ada kerja lain nak kena buat... Besok kite hapdate ek... tatata titiii tituuuuu

piece : kathyjem

Monday, December 19, 2011

Nuffnang Asia Pacific Blog Awards at JW Marriot Hotel, Putrajaya

Jumaat malam tu Nuffnang ada buat Awards untuk blogger2 di seluruh asia... Tak sangka aku terpilih okey.. Ni pon Eira yang paksa join.. Terpikir gak dapat ker aku ni.. Dah la tak pernah join mane2 event Nuffnang... Sekali hambik ko dapatttt!!! Tak sangka mak tau!

 Ni adalah pertama kali aku mengjoin diri dengan event Nuffnang bersama Ceera... Tq manjer paksa aku join Nuffnang ni.. Kalo tak, tak merasa aku...

Tersangat best coz dapat jumpe ramai blogger2 famous..

Bersama Comel.. First time jumpe comel ni.. Die adalah seorang yang sangat peramah dan kepala gile2..hehehe Keep in touch yer comel... Oh lupe next week Comel akan berkahwin... Best comel kawin tu... Ingat pesanan kte tu.. ekekeke

Sebelum masuk ballroom kasi sign dulu...

Bersama blogger2..


Seksi katanye...! ;P

Blogger2 yang peramah dan suporting.. Rase macam dah lama kenal dieorang ni padahal masa tu jugak baru berkenalan..

Jumpe jugak dengan Kak Nani... Cantek sangat...

Anak yer ofcoz la cantik jugak.. Hanis Zalikha... Kalo siape blogger mesti tau Hanis ni siapa... Malam tu die ada tercalon tapi sayang kalah.. Ingatkan boley menang.. huhu.. Takper Hanis cube lagik..=)

Menu yang lazat dan simple dari JW Marriott Hotel...

 
 
Tiramisu die sangat sedap...

 Agak boring jugak sebab terpisah meja dengan Eira dan Andak.. =(

Nasib mereka ni ada... =)


Bersama Xiaxue dari Singapore.. Die menang for The Region's Best Blog..Kecik jer orang nyer.. Mane die pergi mesti orang nak bergambar dengan die.. Blogger famous la katakan.. Mane tau satu ari aku akan jadi mcm die.. Eh perasan!

Okey event dah abis mau chow...

Sebelum balik kasi bergambar dengan blogger2...2 tahun lagi kot dapat pergi kat sini lagi.. Kalo ada rezeki kite jumpa lagik..

Bersama Reenee Raid.. Suke sangat tengok Reenee cute jer.. Makeup die pon cantek..

Bersama Andak.. Andak ada orang pm kat fb saya tanya pasal Andak.. hehehe

Comel.. Ada rezeki lagik kite pergi di sini lagik yer... Best dapat berkenalan dengan kamu.. Enjoy sangat!

Di akhiri dengan gambar kami berdua..



Feeling Diva sat! =P

Thank you very much Nuffnang for your invitation.. Next time jangan lupe jemput kami lagik yer.. Yang penting 2 tahun lagik bukan di Malaysia... wehuu.. Eceh macam la ko dapatkan.. Belum cube belum tahu.. =D

piece : kathyjem

Sunday, December 18, 2011

Video Ruth Sahanaya 25th Anniversary Concert

Teringat pulak Konsert Ruth Sahanaya semalam ni...


Black & Purple malam tu..

Manjer ku Yana sila la tengok video ni yer... Lagu ni Khas untuk ko manjer..  ^__^  Aku sempat record walaupun sekejap..ekekeke



Ada terselit suara aku ngn Ila di situ yer... Feeling sedap konon.. :P

Nak lebih lanjut akan di upload kemudian... =D

piece : kathyjem

Saturday, December 17, 2011

Tosei Rawak dan Teh Tarik Mamak..

Breakfast Tosei ngan Teh Tarik adalah pekara yang Indah di pagi ari.. Ewah!!!

Lama tak breakfast macam gini dengan en.suami...

Sekali sekali dapat minum Teh Tarik layan jugak kan sebab aku bukanlah pengemar Teh Tarik.. Aku adalah pengemar air kosong...

Affan adalah seorang Teh Tarik tegar di kala waktu pagi.. Dapat minum 10 cawan pon die boley on.. =P

Roti Tosei Rawa ni tersangat la sedap.. Rangup dan Garing.. Dah lama tak makan.. Pagi2 celik mata Affan terus ajak ngi breakfast kat sini...

Affan makan Tosei sampai 2 keping.. Tosei Rawa dan Tosei Biaser..

Haiiiyoo makan Tosei pon mau pakai itu spek mata kah?? Itu tempat banyak panas woooo... Ceh padahal nak bergaya jer lebih.. huahuahua=P

Compom perut dah kenyang2 ni sampai rumah terus terbungkang.. Hoiii buruk perangai...!

piece : kathyjem

Thursday, December 15, 2011

Last Entry Wedding Yana

Kite sambung ke perkahwinan Yana..

Ramai yang tanya mane aku ngan Eira tempah baju ni kan...

Sebelum tu kasi tunjuk gambar pengantin lama dan pengantin baru..

Masa ni ada kejutan untuk Yana dan Shah...

Boley Shah cakap kiteorang main2 nak kena kan die... Hahaha Serius la Shah mana ada main2.. Nampak muke kiteorang macam main2 kah.. :P

Tu die hadiah perkahwinan buat Yana dan Shah dari manjer2... Masa Shah bukak present tu siap die cakap... Alah korang main2 ni.. Yana kat sebelah tersenyum2 jer..

Tiket percutian Honeymoon di Bandung 4 hari 3 malam bebeh...!!!

Suke tak manjer.. Mesti la suke... Tak leh cancel ni kalo tak kena bayar balik kat kiteorang.. =P Sure pas ni Shah tertanya2 siapa la punyer idea ni.. teeeettttt!!!


Haaa nak bagitau ni siape yang dah bertempah, tertempah, di tempah, harap2 tarik la balik tempahan korang tu yer coz takmo jadi macam baju aku dan manjer2 ..

Sebab apa aku kata macam tu.. Ce korang tengok apa yang pelik kat baju aku ni... Nampak macam semua perfectokan tapi di sebaliknya adalah tidak okey.. Mak malas la nk cakap lebih2 kan.. Kang ada pulak yang terasa...

Kalo nak berjahit biarlah jahitan tu kemas dan selesa... Jangan di buat sambil lewa.. Kite berbayar guna duit okey bukan pakai daun..

Tu jahitan kat bahagian kain terbukak langsung tak leh zip apa cerita... Ari tu suruh oter kat bahagian lain.. Lain yang di oternyer...

Nasib Affan pembakar semangat.. Eh tibe2 pulakkan..

Kalo ikutkan memang la tak mo pikir lebih2... Bukan apa takmo jadi macam ni kang pelanggan yang lain.. Sian kat korang okey tibe2 di hari persandingan korangggggg...... Korang tak boley pakai baju tu coz tak muat ketat.. Haa nak macam tu... Kalo boley tak nak la kan and kalo boley elakkan la benda2 macam ni...

You are the designer mesti la peka benda2 ni smue... Jangan cakap jer pung pang pung pag.. Bila tengok hasilnya hampeh!!!

Sebelum pulang kasi berposing dulu..

Affan kata gambar ni nampak die macam adik2.. hahaha

Kalo ikut kan memang takde mood malam tu tapi demi wedding Yana ku hilangkan benda tu semua dalam pala hotak..

Nasib makeup okey.. =)


Bersama Kakak Pengantin...

Baju kakak Yana pun di tempah di situ jugak... Apa macam Nyah puas ati tak dengan baju tu... hahaha nasib ko la kan... =)

piece : kathyjem