Klik Yer!! Mekasih...

Monday, October 31, 2011

Lip Stik Kaler Merah Mak Tijah..!

Uiiihhh ko lipstik kaler merah mak ngah ni..!! Awat over sangat makeup nii... OVER ker??? ha la Over... =P

Okey aku makeup over ni ada surprise party ko Mak Jah.. Party ape Mak Tijah...???? Adalahhhhhhh.....

Satna..Nanti i bagitau.. Nak strory skang ni kerja berlambak giler nak mampuihh..!! 

Apa macam ada rupe Megan Fox hidung kembang tak??? hakhakhak

Sempat upload sekeping jer.. Puluh2 keping besok jer la... Itu pon kalo tak busy gak...

Tungguuuuuuu yer uolss!!

Okey nak sambung  buat kerja.. Dadaaa~~~

piece : kathyjem

Friday, October 28, 2011

Diva Shop SALE

Konon takmo beli apa2.. Last terembak jugak... Tadi lunch aku larik jap ngi OU coz ada barang nak kena cari so ingat lepas cari barang terus balik ofis la..

On the way nak ke parking terpandang Diva Shop SALE.. Tengok jam ada masa lagi.. Tengok punye  tengok berkenan satu gelang ni.. Apak lagik kasi angkat laaa...

Murah jer! Harga asal rm 36 hengget after less rm13 hengget.. =)

Adusss dah la bulan ni bulan miskin.. Nak shopping lebih2 pon tak boley banyak benda nak kena bayor.. Harap2 bulan depan Bulan Makcik Kayo! hekhekhek

Apa macam sesuaikah dengan hahkak...

piece : kathyjem

Wednesday, October 26, 2011

Selamat Menyambut Perayaan Deepavali..Amma!

Selamat Meraikan Hari Deepavali kepada semua rakan-rakan beragama Hindu.. Semoga dengan hadirnya Pesta Cahaya ini akan membawa kebahagian dan keceriaan buat anda semua..

Selaras dengan makna Deepavali @ Diwali itu sendiri: kehadiran cahaya kebaikan menewaskan kuasa kejahatan.

Gambar di ambik ketika SYABAS meraikan Perayaan Deepavali 3 tahun lepas.. hehe Gambar ketika muda remaja.. ngeh ngeh

Dan sempena Deepavali ari ni aku masak Mee Goreng Mamak Ye Ga Ye Ga... Bukti makanan yang di masak adalah terlupa.. hahaha Dah abis makan baru teringat lupe nak snap.. Jawapnye Buibui..

piece : kathyjem

Tuesday, October 25, 2011

Nasi Lemak Makcik Pendek

Selamat Pagi semua.. Hari ni aku breakfast Nasi Lemak Makcik Pendek ...

Kiri kanan depan belakang atas bawah semua orang dok cakap pasal nasi lemak.. Asal bukak fb jer orang dok cite die breakfast nasi lemak.. Asal bukak blog jer orang dok tayang die masak nasi lemak.. Terus haku pon mengidam...

Lama ni mengidam.. Last2 dapat gak hajat aku nak makan nasi lemak sedap... =D


Masa on the way nak ke ofis lagi dah terbayang2 nasi lemak makcik pendek ni.. Terus laju2 turun lif pegi kat kedai Makcik pendek..

Kenapa aku cakap kedai makcik pendek sebab makcik yang jual tu memang pendek dan kecik jer orang yer.. Geng2 yang tolong die kat gerai tu pon pendek2 comel2 jer...

Ari2 dapat makan nasi lemak makcik pendek ni pon takper.. Murah jer rm1.30 sen... Karipap die pon sedap dan comel, 3 ketul rm1.20..

piece : kathyjem

Monday, October 24, 2011

Time to shoppinggggggggggggg!

Actually bukan nak shooping pon ada barang nak kena cari.. Barang apa???? shhhhuuttttt.......

Okey sebelum tu mintak kebenaran suami dulu.. Suami benarkan baru boley keluar rumah dengan hati girang... Tapi sebelum tu masak dulu kemas rumah semua dah settle baru leh keluar rumah.. Haruslah kan menjalankan tanggungjawab sebagai isteri.. =))

Lagi pon Affan kerja ofcoz balik rumah die nak makankan.. Siap pesan kat die **Bee jangan lupa makan nasi & lauk yang huny masak tu tau.. Affan : okey huny..

Okey dalam kol 12 Ayu datang ambik kat rumah... =)

Kami mahu ke Sunway Pyramid...

Sebelum operasi mencari barang kasi isi perut dulu di D'Cengkih.. Baru semangat nak berjalan..

Dah penat berjalan cari barang terus ke Jco Donuts & Coffe.. Ayu mau layan J.Cool Yogurt..

Ambik Sharing, konon nak kongsi berempat.. Last2 Ayu yang abis kan.. Aku makan skit jer coz khusyuk mendengar Ayu cerita... hahahaha

Over padahal tak lawak pon.. Berlakon jer lebih... I kan Drama Queen.. =P

Makan sambil bergosip macam ni la ghupenyer!

 
Shopping pon dah.. Makan pon dah.. Masa untuk pulang..

Affan sudah menunggu di rumah... Affan macam tau jer setiap kali bini die keluar dengan manjer2 nyer langsung die tak call.. Sebab die tau isteri die dengan siapa...  ^_^ Tq bee trust me for this... Syukur dapat husband yang supoting morting ni.. Luv u bee.. mmmuaxcs... Tapi jangan ambik kesempatan sudah.. Mau ker sekeh nanti.. =P

Posing depan kereta baru Eizam... Tak sabar nak ngi Ipoh dengan kereta baru ni.. ekekeke weeehuuuu~~

piece : kathyjem

Saturday, October 22, 2011

Subang Mak Datin..

Bee cantek tak subang huny beli...???? **sambil mengayakan depan suami...


Cantek macam Datin Rosmah.. =)

Terus sentap...! Bee punye cantik macam ni boley bee cakap macam Mak2 Datin..
Affan : boley jer =P
Aku : =(


Mak2 Datin pon cantek jugak.. :p :p Minat kot dengan design subang macam ni.. Tak kira nak beli lagi.. Ngeh Ngeh Ngeh... =D

piece : kathyjem

Friday, October 21, 2011

Lunch Yang Tidak DiRancang..

Ari ni lunch dengan Ayu Denira..  Tak plan pon.. Calling2 terus jumpe kat Centrepoint Damansara..

Korang lunch apa tadi.. Aku simple jer  Nasi Nenas..hahaha Nasi nenas la sangat kan.. Macam burok benor dengar Nasi Nenas.. Ok kasi sedap skit namanye Pineapple Rice.. =))

Thai Pineapple Fried Rice.. Oder sama ngan Ayu.. Giler la aku tengahari ni makan nasi, pagi tadi melantak nasi.. Harap2 malam ni tak sentuh nasi.. Kalo tak besok sure takleh zip seluar... hahaha Gilo!
Takleh luch jauh2 coz Ayu rehat 1 jam jer.. Baru ingat nak lepak kat tempat best.. Biaserlah kerja dengan company cina kan mane dieorang kasi rehat lama2.. Takper manjer next time ek..


Weeee \\(^__^)// tak sabar manjer kite punyer planning tu!! 


piece : kathyjem

Thursday, October 20, 2011

Cara Solekan Ringkas Ke Pejabat

Semalam aku tunjuk makeup jer kan.. Ok sekang aku nak kongsi cara dan bagaimana aku makeup yang simple untuk ke pejabat..

Dah lama aku tak buat entry pasal makeup kan.. Actually ramai gak yang tanya macam mane cara aku makeup.. Ramai sangat nak tahu ni.. Ceh! feeling famous ni.. hakhakhak.. Alaa simple jer aku makeup janji ada eyeshadow, foundation, maskara, lipstik dah okey dah.. Janji basic barangan makeup ado, cantek la ko makeup...

Ari ni macam terlebih rajin nak story pasal makeup.. =)) Mari tengaok cara2 aku makeup di bahagian mata.. Makeup mata adalah sangat penting yer coz mata memainkan peranan sama ada makeup ko cantek atau sebaliknyer..
 
First sekali haruslah tepek foundation.. Foundation ni kena ikut jenis kulit dan kena pandai pilih warna.. Jangan ko rase nak nampak putih pilih warna paling terang.. Nanti nampak macam tepung gomak pulak.. Pastu ratakan pada wajah, leher dan bahagian telinga..

Eyeshadow dari Bobbi Brwon.. Pilih colour yang natural.. Colour natural adalah warna kegemaran aku sebab aku memang tak suke makeup mata yang bercolour warna warni... Like pelangi.. =D

Nak dapat hasil makeup mata yang halus dan sempurna pilih warana-warna yang tidak terlalu cerah dan tidak terlalu gelap.. Sapukan sedikit colour putih cream di bahagain mata..

Pastu sapukan warna gelap di bahagian kelopak agar mata kelihatan besar dan segar..


Pilih eyeliner warna hitam untuk garis dibahagian atas mata..

Letak eyeliner jangan tebal sangat nipis camni jer...


Eyeliner warna hitam di bawah mata pulak..

Pastu maskcara...

Aku pakai mascara Maybeline dan Stage.. Dua2 mascara ni adalah favourite mascara aku.. Dulu pernah pakai Bobbi Brown tapi takleh tandingi kelebatan 2 mascara ni... Lagi satu berus Bobbi Brown keras tak berapa best sangat bile pakai..

Okey lepas tu sapukan sedikit blusher di bahagian pipi..

Ni lagi satu nak bagitau pemerah pipi tu korang kena pilih ikut colour kulit.. Kalo mane rase putih tu boleylah ambik colour pink.. Tapi jangan tenyeh banyak sangat kang macam cina opera.. Sapu light2 jer..

Otey dah siap makeup di bahagian mata.. Simple dan natural..!

Sesuai untuk ke ofis dan bersantai...

Nak ngi mane ek pas ni..??? Dah cantek2 ni.. heheh Elloo!!!! kerja banyak kat ofis ni jangan nak berangan lebih!!! =P

piece : kathyjem

Wednesday, October 19, 2011

Makeup Dalam Kereta

Macam ni la muke kalo tak sempat nak bermakeup.. Kalo tak sempat nak makeup kat rumah, makeup dalam kereta.. Orang dah berkawen ni kan harus lah kadang2 tak sempat nak bersiap.. =P Lagi2 dengan rambut yang panjang menjeler, nak keringkan lagi satu hal.. haduiiih!

Ni belum ada anak kalo dah ada memang serabai la aku ke ofis... Bukan selalu macam ni dalam seminggu mesti ada 1 @ 2 kali tak sempat makeup kat rumah..

Kereta ku adalah tempat ku mencantekkan diri ku.. Kata ko....!!

Pelik muka aku dalam gambar ni... Muke macam baru lepas di botox... Mase ni sempat tepek bedak jer  eyeshadow tak sempat terus zassss ke kereta.. Kang kalo lambat 1 minute sure tak sampai ofis kol 9..


Ni die hasil makeup ku dalam kereta.. Korang jangan buat macam ni tau.. Aku pon bukan selalu kadang2 jer kalo tak sempat... Sebenarnya makeup dalam kereta lagi cantek dari makeup di rumah tau.. hakhakhak!


Sebelum kol 9 dah sampai ofis.. Makeup express.. Selamat mencuba uolsss.. Eh! jangan2 bahaya... ;P

piece : kathyjem

Monday, October 17, 2011

Kuih Sago Melaka KathyJem..!

Yeeszz dapat gak aku buat kuih sago melaka.. Dari bulan puasa ari tu nak buat.. Tak buat2 jugak sampai la ni baru hegeh nak buat.. Di sebabkan Affan demam, dengan aku yang sanggap ni baik aku buat something.. Dah penat dok mengadap tenet baik buat minuman petang.. Affan okey jer aku pon on jer laa..

Nasib die makan Sago Melaka ni.. Kalo die tak makan memang aku tak masak la.. Kan buhsan makan sorang2..



Ni die hasil rupa Kuih Sago Melaka yang aku buat.. Nampak macam menarikkan.. Siap ada hiasan lagi tu.. Over! Rase die laaaaaagii menarik.. Ceh puji diri sendiri nampak.. Harusla kan siapa lagi nak puji diri sendiri kalo bukan diri sendiri nak puji..wakakakakaka.. Statment macam harem!! :p

Ceeramoon sila bagi comment.. Ko rase aku pass tak buat kuih feverat ko ni.. hakhakhak =P

Affan pon cakap sedap okey.. Ceh! Sago Melaka je kot..!

piece : kathyjem

Sunday, October 16, 2011

My Bedroom Before Marriage

Baru ingat ari ni nak ajak Affan dating mengedik kat luar.. Sekali die demam pulak.. huhuhuhu =(

Tu la bee huny dah suruh pakai payung bee takmo kan dah demam.. So dok umah jer la aku ari ni sambil melayan youtube..

Di sebabkan keboringan aku pon belek2 la gambar2 lama kat dalam Lappy ni.. Sajer nak mengimbau zaman nostalgia dulu2.. =P

Sekali ternampak picture bilik ketika zaman remaja.. hehe Remaja la sangat kan..=P



Masa ni rase bilik ko la paling cun.. haha Kalo tengok balik adusss sangat kebudakkan okey..ekekeke Bunga munga penuh dalam bilik.. Langsir pon nak bunga... Konon bile masuk dalam bilik feeling kat Garden.. muahahaha Dush! Dush!

Aku rase aku memang suke bilik bermotifkan corak bunga la.. Baru aku perasan kamar aku sekarang ni pon wallpaper munga-munga.. Minah Bunga betol! =D

piece : kathyjem

Saturday, October 15, 2011

Bee Rindu Masakkan Huny...

**Huny kena masak ari ni.. Bee dah lama tak makan air tangan isteri bee.. Tak kisah huny nak masak apa bee makan jer..

Terus dalam pala otak pikir nak masak apa... Hurmmmm masak ayam kicap la.. Senang pon senang.. Takyah aku nak pikir lebih2.. Cincang2 potong2 campak2 dah siap..

Ringkas dan mudah katanyer... Ko lama tak bersilat kat dapur.. Asyik makan kat luar jer kan boring pulak.. Sekali sekali dapat berpeluh kat dapur best gak.. Kurang lemak2 kat tangan..

Setengah ekor aku masak.. Separuh masak berkuah.. Separuh lagi goreng kunyit... =)

Jemput makan semua... Buurpppp!! Alhamdulillah kenyang sudah..

Masa mengedik dengan suami..ngeh ngeh ngeh~~~~ Petang kang kalo rajin nak masak dessert pulak.. Tu pon kalo rajin la... =P


piece : kathyjem

Thursday, October 13, 2011

Warung Kak Teh Corner Kuala Kubu Bharu

Pagi tadi aku turun Kuala Kubu Bharu coz ada event kat sana.. Lepas abis event tu takkan nak balik ofis kan awal lagi... So jalan2 cari makan la.. Bos nak lanjer harus la okey walaupon perut dah penuh sampai ke leher.. Baru lepas lunch kot.. =__=
 

Ofismate cakap ada Bihun Sup sedap kat Kuala Kubu Bharu ni.. Harus di cuba.. Sape dok Kuala Kubu mesti tau warung Kak Teh Corner ni.. Tapi aku rase orang Kuala Kubu mesti ada yang tak tau gak sebab kedai die dalam kawasan perumahan.. Kalo nak suruh aku bawak datang warung ni compom tak ingat.. =P

 Depan aku tu Bos.. En.Mat  yang paling excited nak makan Bihun Sup KK ni..

 Wooo panas2 dapat minum teh o ais syorgaaaa!!!

Ni dia Bihun Sup Kak Teh.. Sedap giler Bihun Sup die.. Tapi aku kongsi ngan Kak Shikin takut tak abis..

Kenyang2 pon nak gak belasah cendol.. Nak cendol pulut tapi pulut yer dah abis.. Ambik cendol biaser jer.. Sedap cendol die, tak manis sangat dan rase santan die yang lemak... =))))


Panas2 dapat minum cendul terangkat bontot ni ha.. hahahaha

piece : kathyjem

Wednesday, October 12, 2011

Movie & Dating 10.10.11

Lalalala.. Mood berblogging sudah ada... Laju2 upload gambar kang biar lelama langsung mood tu hilang..

Balik kerja terus dating kat Curve ngan Affan... Masa ni la nak dating puas2 kang dah ada anak esok, dah tak dapat macam gini ni selalu.. hehehe

Malam tu teringin nak makan Char Ketiau..  Lama tak makan kat Little Penang...

Red Ruby Water Chestnut kat Little Penang sangat la sedap.. Macam tak puas jer makan..

Ata mamat ni pon makan sekali memang la tak puas.. **Bee dah kenyang la...Huny jer la makan... Takper bee tengok huny makan jer.. Hambik semua die abiskkan.. Konon dah kenyang... =P

Apasal Char Ketiau die ni sikit.. Tak puas ati loorrr.. Dulu banyak jer portion die now cikit......huhuhu Takmo la makan char ketiau kat Little Penang lagik.. Sentap ati mak tijah ngan tukang masak tu..

Okey babeh now to watching the movie... !!!! Tibe feeling nak bergambor depan pintu masuk wayang... =P

piece : kathyjem

Tuesday, October 11, 2011

KLCC Celebrated Besday Girl Yana & Eira..

Dah penat mencari kain kat Jalan TAR now mau ke KLCC... Nak melantak perut dah lapar..

Moh kite ke KLCC yop!

Alang2 kiteorang celebrated birtday Eira & Yana..

Artis bersama peminat katanye! Peluk tak hingat...

Aku dan Ayu..

Peminat mahu bergambar bersama Diva katanye..!

Eh lupe nak bagi tau weols lunch kat mane.. Kali ni kami lunch di The Apartment.. Tempat die sangat cantek.. Weols nak dok kat dalam sekali waiters tu cakap tutup.. huh sedih.. Baru ingat nak berposing dengan besday girl.. Takperlah kat luar pon dah ok dah.. Yang penting perut kena isi lapar kotttttt!!!

 Ayu oder nasi.. Semua lapar nasi kot..


Aku oder Baked Fish.. Peergghhhhh!! terbaek kot ikan die... Manjer2 cakap aku nyer makanan paling sedap... Well orang kaki makan kan haruslah oder paling sedap...!!! ^___^

Yana oder makan untuk orang diet.. Choiiiii!!! Roti ngan Salmoon jer manjer... Birthday girl kena makan banyak okey!! takmo diet2.. Nak kawen manjer kena makan nasi 10 pinggan baru cun.. hahahaha

 Zety oder sama ngn Ila burger...

Sama ngan Zety... Burger die pon sedap.. Ayu ngan Ila paling last sebab besar kot burger tu.. Kena slow2 makan kang koyak mulut..

Eira oder nasi kerabu.. Nasi ngan Ayam die sedap giler nak mampuihh!! Sedap okey tak tipu korang kena rase...

Makanan ni jer yang aku tak rase.. Sedih! Makan diet yana ni!! Eh orang kawen mane leh diet.. Kena makan banyak2... =P

Okey perut dah kenyang bla bla bla bla borak pastu time to dessert...

 Masa untuk besday girl merasmikan kek paling sedap di KLCC... =P

Happy belated day manjer2 ku Eira dan Yana... Sayang kat korang tau.... Hope relationship kite ni berkekalan sampai bila2 & sampai ke anak cucu.. amin.. =D

 Ila, Yana, Eira...


Okey masa untuk belasah.. Hoiii kenapa kek die sedap sangat..

Bukti kesedapan kek ni.. Abis kite bedal.. Masa makan masing2 mengeluarkan ayat ini ** Perghh sedap giler, mak aii leleh makan kek ni, fuuyooo sedap ooo, terbaek arr kek ni... hahaha

Okey dah kenyang nak balik.. Sian weolss masing2 hubby dah call tanya bile nak balik.. Cian bapak manjer di rumah..

Masa ni odway nak ke parking...

Bak kata Ila.. Sempat lagik tu.. hakhakhak

piece : kathyjem