Klik Yer!! Mekasih...

Monday, December 20, 2010

Laaaa Baru Hegeh2 Nak Entry...!

Eira aku tau mesti ko macam ekeleeehhh pompuan ni baru hegeh2 nak update... Punyer berjanggut aku nak gambar ni baru hegeh ko nak upload sangat keji ini pompuan......! Sowi nyer mancher i busy.. Cian i tau busy nak kawen ni kan.. Harus tak sempat nak update..ekekee

Ok uolsss.. Sepeti yang uolss tau ari tu Shopperlicious ade wat pot luck kan..Harus meriah uolss.. Ramai artis yang datang kt butik yana dan butik Dynas..


Keisha pon ade jugak..

See see siapa sebelah i tu.. Artissss kan kan...

Owner butik Shopperlicious... Yana manjer ku bersama anak Eira... Keishaaaaaa...!

Me & Keisha.. Keisha lagik...

Geng budak tiga.. haha

Me and Dynas.. Uolsss i ade beli baju ok kat butik Dynas.. Eira sila jealous...!! Sat ngi aku entry pasal baju yang ko nak ambik tu..haha keji tak aku...

Ni pon salah satu baju di butik Dynas.. Tapi yang ni i tak ambik sebab besar tak fit ngan badan i...
Apa2 pon weoulsss sangat enjoy itu pot luck... Macher next year buat makan2 lagik nyer... Syok kalo setiap bulan macam ni...hehehe
piece : kathyjem

Monday, December 6, 2010

Rambut Untuk Bersanding

Macam mane nak makeup hari bersejarah aku ni... Fening2 mak nok.. Ingat nak buat rambut macam ni tapi agak tak sesuai ngan bentuk muka aku sebab ape...........


Sebabbbbbb dahi aku ni ade sedikit kejendulan..ekekekeke... Betul korangggg dahi aku ni sedikit jendul.. Aku kan selalu kena perli ngan Afan pasal dahi aku ni..

***Eee Huny tak sesuai la buat rambut macam ni dahi huny jendul.. Huny kena tutup skit dahi huny tu... huhuhu... Begitu la aku yang tak berapa cantek kalo buat rambut di ikat sampi menampakkan dahi.. Yang pelik2 mesti kena sound ngan Afan.. huhuhu =(

Teringin nak buat rambut macam ni...... =( Kalo tak jendul dah lama buat rambut macam ni... Kalo aku buat gak compom2 tak cantek.. Nak buat rambut macam ni kena dahi kecik baru sesuai...
Nak operat dahi skit boleh....hahahahaha

Die kena rambut belah tepi tutup kat bahagian dahi tu baru sesuai dengan muka aku ni..

Nikah nak makeup light2 jer tak nak tebal kang bersanding takde beza lak.. Nikah tak perlu makeup tebal2 kena simpleee jer.. Baru orang tengok ade perbezaan.. Tak ngitu.. =) Oh waktu nikah nanti aku pakai tudung... ^__^ Dud dap dud dap..~~ hehe


Rambut macam ni pon ok gak simple jer kan..

Macam ni lagi aku suke simple jer.. Tapi kalo untuk nikah sesuai kot untuk sanding agak kureng tapi nak buat ok jugak..

Senang2 buat jer macam ni.. Makeup dengan rambut sebiji nak macam Rozita Che Wan boley.. Harus boley sebab yang makeup aku nanti Amy Janz.. weehuuuu~~~ *_*
piece : kathyjem

Sunday, December 5, 2010

Perancangan Pertunangan

Entry kali ni aku nak berkongsi tips perancangan pertunangan kat korang semua.. Mane la tau kot2 korang nak bertunang dalam masa terdekat ni boley la ambik tips aku yang tak seberape ni.. hehe...

Majlis pertunangan ni kalo korang pikir macam kecik jer kan, sebenarnya memerlukan perancangan yang teliti supaya memastikan majlis berlangsung dengan lancar dan sempurna..

Ok sebelum bertunang harus merisikkan.. Selepas merisik barulah bertunang.. =)

**Gambar ketika pihak rombongan lelaki datang merisik..Sebelah tu mak Afan.. =)

SELEPAS MERISIK

1. Mula2 sekali tentukan Hari, Tarikh dan Masa pertunangan..

Masa bersiap untuk diri (mekap dan pakai baju), pelamin tunang, memasak/catering, photographer, masa tetamu dari pihak lelaki sampai, masa majlis berlangsung dan masa jamuan..

2. Barang hantaran pertunangan (Beli dan siapkan 1 atau 2 bulan sebelum majlis) INGAT!!!! jangan last minute baru hegeh2 nak siapkan barang hantaran takutkan kelam kabut korang gak yang pening nanti..

- Jumlah Hantaran dan berape dulang...

- Bajet diperuntukan...

3. Persiapan Jamuan (persiapan 1 atau 2 bulan)

- Masak sendiri atau catering

- Jumlah jemputan dari pihak perempuan dan tetamu pihak lelaki

4. Persiapan diri (1 bulan awal)

- Mekap (mekap sendiri, kawan, mak andam)

- Baju (tempah/sewa/pinjam)

5. Isi kandungan perbincangan - Jika perlu ambil tahu pasal tarikh nikah, wang hantaran, barang hantaran dan lain-lain melainkan jika ibu bapa korang tak benarkan ambil tahu pasal nih.. =)

Budget: bergantung la kat kemampuan korang...

1. mekap - RM 0 - RM 300

2. baju tempah - RM 200+RM300 (kain & upah)

3. baju sewa - RM 50 - RM 150

4. baju pinjam - free

5. cincin risik & @ tunang - RM 100 - RM 1000

6. jamuan - catering - @4.50/head - RM 18.00/head

7. masak sendiri - lauk kering dan lauk basah

8. transportation - jika jauh

9. hantaran - sirih junjung/tepak, buah2an, sepersalinan, kuih muih - RM 200 - RM 2000

Alam pertunangan ni banyak dugaan nyer so korang kena banyak bersabar dan bertolak ansur dalam apa jua keadaan.. Pertunangan ni jugak la menentukan sama ada pasangan kite tu sesuai atau tidak dan korang akan melangkah satu lagi step..... =)

SELAMAT BERTUNANG PADA MEREKA YANG MAHU BERTUNANG...

piece : kathyjem

Friday, December 3, 2010

Shopperlicious Butik ngn Dynas Butik ada wat Potluck...!

Mai ramai2 kite ke Butik shopperlicious dan Dynas Butik hari sabtu nie, 4th dec jam 2pm - 6pm..


Di SS15, Subang Jaya Same Row Cimb bank and McDonald, 2nd Floor 26B, Jalan SS15/4D, Subang Jaya SelangorSS15, Subang Jaya

Yang pasti yer ada jualan murah.. Baju moden, baju baby, baju kurung, kasut dan new collections Shoes dari Shopperlicious....... Dynas Mohktar pon ada dan clearance stock dari DNA boutique..

Jumpe Anda Di Sana Besokkkk!!!!! C yaaa~~

piece : kathyjem

Thursday, December 2, 2010

Blog Kat Ofis Dah Boley Bukak!!!

Sungguh terkejut sambil lompat arnab... Aik!! ade ke lompat arnab???? Pelik pelik pelik...

Pelik.......... macam mane kat ofis aku ni boley sign in pulak... Baru ku perasan... file://(*_*))// yeeahooo!! kalo macam ni ari2 boley update kt ofis..Tak payah nak update kat umah...lalalalalaalaaaaaaaa HEPI GILER Tahap cipan!!!!!!!!!!

Motif letak gambar perasan cun.. **nk tunjuk mood hepi...weeee wuuuuu!!

piece : kathyjem

Hamper ni aku punyer...!!!

Giler tamak nak makan sorang2...

Takde laaa aku bukan sekejam itu... Penat lelah main bersama2 harus makan pun bersama-sama..

Team Baling Jer...! Sharoonjit, Kak Yana, Aku n Kak Shima..

piece : kathyjem

Wednesday, December 1, 2010

Main Bowling

Aku rase ade kat 3 tahun gak aku tak main bowling.. Mak aiiii lama nyerrrr... Sebab ape lama sangat tak main niii sebabbbbbb aku tak suke permainan campak2 bola keras sambil dok tengok bola tu tergolek-golek.. Sungguh tak suke tapi di sebabkan bermain bersama ofismate tercinta jadik nyer terus suka... Suka hari tu jer.. Lepas abis game terus dah tak suke..hehe

Mak dah pandai nyah.. Awal2 main asyik main longkang jer... Lama2 dah jadik terer.. Terer masuk longkang...kahkahkah...

Nak tau ape nama team we all.. BALING JER...... All black shirt kecuali Kartigha ngn Nora dieorng bukan team we all..

Main sampai sakit pinggang buntut tangan kaki dapat hamper jer... hahaha Ok la dapat gak hamper.. Dah la team paling tercorot kalah paling teruk dapat gak hamper.. Terima kaseh pada yang sponser.. =)

Sangat enjoy malam tu walaupon aku bukan kaki bowling.. Pas ni boley ajak Afan main bowling kalo tak asyik die ajak jer mesti aku ade alasan...ekekekek..

piece : kathyjem